opel astra

Opel Astra novog lica i s novim motorima

Predstavljena je obnovljena Opel Astra, ali, osim malo drukčijeg prednjeg dijela automobila, glavne su promjene u ponudi motora

Svako osvježavanje postojećih Opelovih modela je zanimljivo, budući da aktualni vlasnik, PSA, u sve njih dodaje svoje elemente. Ipak, kod Astre se to nije dogodilo. Opelov popularni kompakt dobio je nove motore, ali oni su razvijeni u Russelsheimu. Novi u ponudi je 1,2-litreni turbobenzinac od 110, 130 i 145 KS, u svim kombinacijama s ručnim mjenjačem. Za one koji preferiraju automatik tu je također novi 1,4-litreni trocilindraš sa 145 KS uz koji dolazi potpuno novi bezstupanjski CVT mjenjač sa sedam programiranih “stupnjeva” prijenosa.

Dizelaš je jedan, također trocilindarski, u dvije verzije snage, sa 105 ili 122 KS, s tim da je snažniji u ponudi s automatikom s devet stupnjeva. Opel kaže kako je s novim motorima značajno smanjio emisije CO2, kao i potrošnju goriva. U odnosu na dosadašnju Astru, osvježeni model ima pet do 19 posto nižu potrošnju i emisiju štetnih plinova što je sjajan rezultat.

Osim motora, Opel Astra dobila je i dorađeno podvozje. Za povećanu udobnost zaslužni su novi amortizeri, a opcijsko sportsko podvozje nudi tvrđe amortizere i direktniji upravljač.

Što se izgleda tiče, promjene su stvarno minimalne. Unutrašnjost je praktično jednaka, uz dodatak digitalnih instrumenata i modernog infotainment sustava s Android Autom i Apple CarPlayem. Jedina je prava razlika izvana vidljiva sprijeda gdje nove gornja i donja maska doprinose aerodinamici. Opel se hvali kako je karavanska verzija Astre po pitanju aerodinamike najučinkovitija u klasi.