Nova Opel Corsa bit će lakša od tone

Opel Corsa na tržište stiže do kraja godine, a kao i kod Astre i Insignije, značajno je lakša od aktualne generacije, čak do 10 posto

Šesta generacija Opel Corse konstruirana je potpuno iznova što je rezultiralo i povećanom učinkovitosti, a na tržište će stići do kraja ove godine. Bilo s kojim pogonskim motorom – dizelskim, benzinskim ili, po prvi puta, električnim, svaka nova Corsa imat će značajno smanjenu masu. Rezultat su bolje vozne osobine i niža potrošnja goriva.

Najlakša verzija nove generacije Corse uspjela je probiti granicu od jedne tone – bez vozača težit će samo 980 kilograma. U usporedbi s prethodnicom ovaj model je čak 108 kilograma lakši. To je ušteda od čak 10 posto, iako novi model zadržava jednaku dužinu od 4,06 metara. Toliko smanjenje mase uz zadržavanje jednakih dimenzija sjajno je postignuće inženjera iz Russelsheima.

Pametna lagana konstrukcija započinje na računalu, korištenjem najmodernijih metoda razvoja. Corsino veliko smanjenje mase rezultat je pametnog korištenja različitih čelika i metoda spajanja. To uključuje dosta čelika visoke i ultra-visoke čvrstoće, kao i optimizaciju na svim poljima izrade karoserije. Rezultat je 40 kilograma lakša karoserija.

Nova Corsa bazirana je na novoj platformi Grupe PSA za male i kompaktne automobile koja omogućuje raznolikost pogonskih sustava. Kupci će moći birati između motora s unutrašnjim izgaranjem ili potpuno električne verzije.

Iznimno lagani potpuno aluminijski motori, zajedno s optimizacijom prednje i stražnje osovine, također doprinose smanjenju ukupne težine. Kompaktni trocilindarski benzinci lakši su oko 15 kg u odnosu na prošlu generaciju četverocilindraša slične snage. U ovoj klasi prilično je neobična upotreba aluminijskog poklopca motora koji, iako duži, teži 2,4 kg manje od čeličnog poklopca prošle generacije. Dosad je Insignia bila jedini Opel s aluminijskim poklopcem motora.

Sjedala su također prošla kuru mršavljenja. Njihova nova optimizirana struktura ukupno štedi 10 kg – 5,5 sprijeda i 4,5 straga. Za fino podešavanje korišteni su novi lakši materijali za izolaciju. Sve to zajedno s optimiziranom aerodinamikom i učinkovitim motorima dovest će do značajne uštede goriva i smanjenja emisije CO2.