Chevrolet Corvette

Novi Chevrolet Corvette upoznat ćemo 18. lipnja

Američka legenda, Chevrolet Corvette u novom će izdanju po prvi puta imati središnje postavljen motor, a šuška se kako će ju pokretati 4,0 V8 twin turbo još nepoznate snage

Jedan od legendarnih američkih sportskih automobila, Chevrolet Corvette, uskoro će se pojaviti u posve novom obliku. Po prvi put u svojoj 66 godina dugoj povijesti Corvette dobit će središnje postavljeni motor. Prototipovi se voze već neko vrijeme zamaskirani, a sada su po prvi puta viđeni i službeno u javnosti, uz najavu 18. lipnja kao datuma predstavljanja.

Očekivano, proporcije automobila su se promijenile. Kabina je pomaknuta prema naprijed, kako bi napravila mjesta za motor, a na bokovima su veliki otvori za njegovo hlađenje. Što se tehničkih podataka tiče, informacija još uvijek nema. Najvjerojatnije će se u Corvette C8 pojaviti novi V8 s dva turbopunjača. To još nije službeno potvrđeno, ali General Motors je nedavno predstavio 4,0 V8 tein turbo koji se ugrađuje u Cadillac, pa će u Corvette doći ili taj motor ili neka njegova još snažnija izvedenica.