Corsa-e

Nova Opel Corsa-e ima doseg od 330 km

Nova Opel Corsa malo je prerano “iscurila” na internetu, a sada je i službeno prikazana i to u svojem električnom izdanju nazvanom jednostavno Corsa-e

Nakon što su prije planiranog predstavljanja početkom lipnja fotografije nove Corse osvanule na internetu Opel je odlučio i službeno ju pokazati. Iako šesta genreracija dolazi na tržište i s klasičnim benzinskim i dizelskim motorima Opel je prvo predstavio u potpuno električnom izdanju i pod jednostavnim nazivom Corsa-e.

Corsa-eKao i već ranije predstavljeni Peugeot 208, Corsu-e pokreće 100 kW snažan elektromotor, a ona može prevaliti 330 kilometara s jednim punjenjem baterije, izmjereno prema standardu WLTP. Na brzom punjaču nova se Corsa-e može napuniti do 80 posto kapaciteta za samo pola sata. Corsa-e ima tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. Naravno, u načinu Sport manje je važan doseg, a naglasak je na voznim osobinama. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h električnoj Corsi treba samo 8,1 sekunda, a najviša brzina još nije objavljena.

Corsine dimenzije u odnosu na prethodnicu nisu se značajnije mijenjale, osim po pitanju visine. Šesta je generacija 48 milimetara niža, a vozač sjedi 28 mm niže. Povećan je i međuosovinski razmak, a smanjeni su prevjesi, posebno sprijeda. Prtljažnik je narastao na 309 litara.

Po prvi puta Opel Corsu oprema svjetlima IntelliLux LED matrix čijih osam LED elemenata reagira prema signalima koje automobil “hvata” kamerom. Pored toga, Corsa-e obiluje i najnovijim sigurnosnim sustavima poput adaptivnog tempomata, upozorenja mrtvog kuta i susutavima za parkiranje.

Kakva je nova Corsa s benzinskim motorima možete pročitati u našoj ekskluzivnoj priči s vožnje njezinog razvojnog prototipa. Knjige narudžbi za šestu generaciju Corse otvaraju se za nekoliko tjedana: prvo će biti ponuđena Corsa-e, a zatim dizelska i benzinska verzija.