Nova Opel Corsa

Nova Opel Corsa stiže ove godine

Nakon četiri godine na tržište stiže osvježena Opel Corsa, novog lica. Benzinski su motori dobili električnu pomoć, a potpuno električna verzija više snage i veću bateriju

Ova generacija Opel Corse na tržištu je gotovo četiri godine, pa stoga ne čudi što ju je Opel odlučio malo osvježiti, kako vizualno, tako i tehnološki. Promjene nisu drastične, ali ih ima na svim poljima. Što se vanjskog izgleda tiče, najveća je novost prednja maska – Opel Vizor – koji obilježava sve novije Opelove modele. Prednja su svjetla sada serijski LED tehnologije, dok su LED matrična svjetla na popisu opcija. Straga je najuočljivija promjena ime modela ispisano velikim slovima na poklopcu prtljažnika.

U unutrašnjosti su nove tkanine na sjedalima, kao i drukčiji volan, još uvijek s prepoznatljivim Opelovim komandama. Digitalni instrumenti su, kao i dosad, na popisu opcija. U sredini je 10-inčni ekran infotainmenta, a oba ekrana sada imaju višu rezoluciju. Telefoni se mogu spajati bežično na Apple CarPlay i Android Auto, kao i puniti. Proširen je i popis sustava pomoći vozaču, a nova je i kamera za vožnju unatrag.

Potpuno električna verzija sada se zove Corsa Electric, a kao i ostali novi modeli Stellantisa, dobila je snažniji elektromotor od 156 KS i veću bateriju s kojom ima doseg od 402 kilometra. U ponudi je ostao i slabiji elektromotor sa 136 KS, a ta verzija, zahvaljujući većoj bateriji, sada ima doseg od 357 kilometara. Benzinski motori od 100 i 136 KS dobili su 48-voltni sustav blagog hibrida, a dostupni su s novim automatskim mjenjačem s dvije spojke.

Nova Opel Corsa moći će se naručiti već za nekoliko tjedana, a prve isporuke kupcima očekuju se u drugoj polovici godine.

Provjerite još

Vraća se Opel Frontera

Uskoro će Opel predstaviti novi model pod starim imenom Frontera. Odmah će imati i električnu …