DS 4

Novi DS 4 cilja na premium kompakte, ali i crossovere

Potpuno novi DS 4 upušta se u tržišnu bitku s premium kompaktima, ali oblik i dimenzije čine ga konkurentom i manjim luksuznim crossoverima i kompaktima

DS je nekoliko godina bio bez modela s brojem četiri. Nakon prestanka proizvodnje modela koji je 2010. predstavljen još kao Citroen DS4, a pet godina kasnije preimenovan u DS 4 u ponudi francuske luksuzne marke bila je velika “rupa” između DS 3 Crossbacka i DS 7 Crossbacka. Nju sada popunjava potpuno novi model. Novi DS 4 zanimljiv je automobil relativno uglađenog dizajna prema DS-ovim standardima, ali činjenica da je tehnički brat sljedeće generacije Peugeota 308 i Opel Astre daje mu još veći značaj.

Više nego njegov prethodnik, novi DS 4 je automobil negdje između klasičnog kompakta i crossovera. Njime DS Automobiles ne cilja samo na kupce premium kompaktnih modela poput Mercedesa A-klase i BMW-a Serije 1, već i na one crossovera poput BMW-a X2, Lexusa UX ili Cupre Formentor. Novi je DS 4 dugačak 4,4 metara, širok 1,83 metra i visok 1,47 metara. To je, primjerice, za 15 centimetara duže od aktualnog Peugeota 308. Prtljažnik od 440 litara značajno je veći od standarda kompaktne klase. Upečatljivo su veliki i kotači koji idu od 20 cola promjera.

Ispod lima se ipak ne krije posve nova platforma, već je riječ o daljnjem razvoju poznate platforme EMP2 koju koriste, između ostalih, spomenuti Peugeot 308, kao i veći modeli DS7 Crossback i DS 9. No, čak 70 posto platforme je potpuno novo.

Znamo kako je platforma EMP2 pogona za plug-in hibridni pogon, pa stoga nije iznenađenje što DS 4 dolazi sa 225 KS snažnim plug-in hibridnim pogonom koji se sastoji od 1,6-litrenog PureTech benzinca i elektromotora od 110 KS s automatskim mjenjačem od osam stupnjeva. Ovaj će model nositi oznaku E-Tense, a zahvaljujući baterijama od 12,4 kWh može prevaliti 50 kilometara samo na struju. DS Automobiles najavljuje kako je platforma spremna i za potpuno električni pogon, ali on još nije u planu. Za one koji ne žele električnu pomoć u vožnji u ponudi će biti i klasični PureTech benzinci od 130 i 180 KS, također uvijek u kombinaciji s osmostupanjskim automatikom. Dizela u ponudi nema.

Vanjski izgled je bez sumnje inspiriran konceptom DS Aero Sport Lounge. Sprijeda se ističu “DS-krila”, dok straga glavnu riječ imaju neobični C-nosači krova i upečatljiv svjetlosni potpis. DS 4 će biti dostupan u tri verzije. Osnovna verzija nema poseban naziv, a uz nju će u ponudi biti i sportski orijentiran model s crnim detaljima u vanjskom izgledu. Verzija DS 4 Cross imat će odbojnike s donjim crnim dijelom i generalno će imati više vizualnih značajki crossovera poput krovnih nosača, crne maske i nosača krova.

Unutrašnjost je uređena urednije i umjerenije nego u DS 3 i DS 7 Crossbacku. Ventilacijski otvori i kontrole klima-uređaja nalaze se u jednoj liniji na armaturi, a iznad njih je 10-inčni ekran infotainmenta koji DS naziva Iris System. Zanimljivi su bočni ventilacijski otvori koji su smješteni u vratima. Na središnjem grebenu je posebno oblikovana ručica mjenjača (E-Toggle), a iznad nje je 5-inčni ekran kojim se također može upravljati infotainmentom. Pored alcantare, drveta i karbona u unutrašnjosti mogu biti i elementi presvučeni kožom lososa, vjerojatno po prvi put na svijetu.

Jednako zanimljiv kao i koža lososa je sustav koji zamjenjuje uobičajeni head-up zaslon. Putem proširene stvarnosti, sustav DS Extended Head-up Display može projicirati podatke ispred vozača kao da su projicirani na površinu ceste četiri metra ispred automobila. Širina ‘zaslona’ veća je od pola metra.

Na tržišta diljem Europe novi DS 4 stiže krajem godine.

Provjerite još

Auto. broj 86. lipanj 2021.

NOVOSTI Rimac Nevera Opel Grandland BMW Serija 4 Gran Coupe Volkswagen Multivan Kia Sportage VOZILI …