Hyundai i10

Novi Hyundai i10 dolazi u Frankfurt

Dok brojni drugi proizvođači odustaju od najmanjih modela A segmenta, Korejci misle drukčije, pa ćemo tako u Frankfurtu upoznati novi Hyundai i10

Klasa malih gradskih automobila je pred izumiranjem. Trojac Peugeot 108, Citroen C1 i Toyota Aygo neće imati nove generacije, a i VW Up, Škoda Citigo i Seat Mii također će životni vijek završiti u sadašnjem obliku. Takvi su modeli uspješni samo u Europi, a za mnoge je to premalo tržište za investiciju. Hyundai ima drukčije mišljenje i napravio je potpuno novi i10 za Europu.

Već prošla generacija, predstavljena 2013. bila je izvrstan mališan koji je iznenadio mnoge. Odmah je osvojio i prestižnu nagradu Žirija Autobest za najbolju kupnju u Europi. To je sjajno, jer novi se i10 umnogome zasniva na jednakoj tehnologiji, naravno značajno dorađenoj. Svejedno, karoserija i unutrašnjost potpuno su novi.

Krenimo izvana – novi i10 ima četiri centimetra duži međuosovinski razmak, za dva je centimetra niži i jednako je toliko širi u odnosu na prethodnika. Sve mu to jasno daje snažniji stav i čini ga vizualno dinamičnijim. U prednjoj se masci nalaze dva okrugla dnevna svjetla, dok su iznad njih glavna svjetla oštrih kuteva. Bočni prozori završavaju kutem, odnosno točkom koja izgleda kao dijeli stražnji nosač krova na dva dijela. Sve to upotpunjuje dvobojna kombinacija karoserije s crnim krovom i svim njegovim nosačima. Krov ne mora biti crni, može biti i crveni ili pak u boji ostatka karoserije. Ukupno je moguće složiti 22 kombinacije.

U unutrašnjosti dominira element koji čine instrumenti i veliki središnji ekran. Brojne vodoravne linije i ventilacijski otvori smješteni potpuno u kuteve pojačavaju dojam prostranosti i širine. Na središnjoj konzoli dobit ćete, ovisno o verziji, radio s monokromatskim ekranom ili 8-inčni ekran u boji osjetljiv na dodir s Apple CarPlayem, Android Autom, interaktivnom navigacijom i kamerom za vožnju unatrag. Po pitanju sigurnosti, novi će i10 biti opremljen, između ostalog, prepoznavanjem pješaka i prometnih znakova, automatskim dugim svjetlima i detekcijom umora vozača.

Prtljažnik je obujma 252 litre, a podnica mu se može postaviti na dvije visine. U gornjem položaju čini ravnu podlogu s preklopljenim naslonima sjedala. Stražnja klupa može se naručiti u konfiguracijama za dva ili za tri putnika.

Ponuda motora sastojat će se od dva benzinska motora – 1,0 trocilindraša od 67 KS i 96 Nm i 1,2-litrenog četverocilindraša sa 84 KS i 118 KS. Oba imaju sustav start-stop i serijski dolaze s petostupanjskim ručnim mjenjačem, a uz oba motora moguće je dobiti i njegovu robotiziranu verziju.

Prvi primjerci novog Hyundaija i10 s proizvodnih traka tvornice u Turskoj sići će u studenom, a u našim ih prodajnim salonima možemo očekivati početkom sljedeće godine.

Provjerite još

Concept 45

Hyundai Concept 45 najavljuje budućnost

Salon automobila u Frankfurtu će po svemu sudeći biti vrlo važan za Hyundai. Osim potpuno …