Renault Captur

Novi Renault Captur stiže do kraja godine

Renault Captur nije bio samo jedan od prvih malih crossovera, koji je 2013. najavio njihov dolazak, već je i u godinama koje su slijedile ubilježio sjajne prodajne uspjehe. Sada je vrijeme za novu generaciju.

Kada je prvi Renault Captur stigao 2013. bara je još uvijek bila velika i u njoj je bilo malo krokodila. Danas je situacija malo drukčija. Unatoč tome, Captur je još uvijek među najprodavanijim malim crossoverima u Europi. To je sjajno, ali je ponekad i teret kada tako uspješan model treba zamijeniti novim. Renault se potrudio napraviti novi automobil prepoznatljivog lica i u tome su, moramo priznati, uspjeli. Nova je generacija na prvu prepoznatljiva kao Captur, ali izgleda puno snažnije i samouvjerenije.

Novi Renault Captur ima duži međuosovinski razmak za 20 milimetara, dok je karoserija 110 mm duža, 7 mm viša i 19 mm šira. Rezultat toga je povećanje prostora, posebno u prtljažniku koji sada ima 536 litara. Pored toga, veliki 18-colni kotači dodatno doprinose njegovoj pojavi. Kromirana traka odvaja gornji i donji dio te krovu daje iluziju lebdjenja, čak i bez dvobojne karoserije.

Renault vjeruje kako je važan dio Capturovog uspjeha u brojnim mogućnostima presonalizacije automobila, pa su to zadržali i kod nove generacije. Vanjštinu je moguće urediti na 90 različitih načina, ako računate dvije nijanse sive ispod crta, ako ne onda ih je 45, dok se unutrašnjost može složiti u 18 kombinacija. Ambijentalna rasvjeta dostupna je u osam setova boja.

Captur je dobio i novu kućnu platformu CMF-B koja je zaslužna za povećanje dimenzija. Na njoj je nastao i novi Clio, a lakša je i kruća od platforma starog Captura što bi trebalo pozitivno utjecati i na udobnost i na vozne osobine. Nova platforma omogućila je Renaultu uvođenje plug-in hibrida u ponudu, pod nazivom E-Tech plug-in. Njega pokreću 1,6-litreni benzinac i dva elektromotora. Baterija je od 9,8 kWh, a E-Tech bi trebao moći prevaliti do 45 kilometara samo na struju i to do brzine od 135 km/h.

Ostatak ponude motora Captura sastoji se od tri benzinca i dva dizelaša. Početni je 1,0 TCe sa 100 KS i petobrzinskim ručnim mjenjačem. Iznad njega u ponudi su dvije verzije 1,3 TCe benzinca od 130 i 155 KS. Oba dolaze sa sedmostupanjskim automatikom EDC7, dok je uz slabiji u ponudi i šestostupanjski ručni mjenjač. Dizelsku ponudu čine dvije verzije 1,5 Blue dCi motora sa 95 i 115 KS. Oba serijski dolaze sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, dok se uz snažniji nudi i automatski mjenjač EDC7.

Novi će Renault Captur u prodajne salone stići krajem godine.