Odabrani finalisti prestižnog izbora Autobest 2020.

Za prestižnu titulu najbolje kupnje u Europi 2020. AUTOBEST 2020. odabrano je ovogodišnjih pet finalista, a žiri od 31 člana svoju će konačnu odluku donijeti polovicom prosinca

Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio i Škoda Kamiq su finalisti za europski AUTOBEST 2020. Ovi će se automobili natjecati za nagradu “Best Buy Car of Europe in 2020” – “Najbolje kupnje u Europi 2020.” Žiri koji se sastoji od 31 člana sljedećih će nekoliko tjedana donijeti svoje konačne odluke, a pobjednik će biti objavljen sredinom prosinca.

27. i 28. studenog, europski će Žiri AUTOBEST posjetiti Intercity Istanbul Park stazu Formule 1 za finalni test. “Ove smo godine odabrali poznatu stazu Formule i u blizini Istanbula. Testirat ćemo na stazi i na cesti, uz pomoć vrhunskih stručnjaka i na naprednoj testnoj stazi”, izjavio je Ilia Seliktar, suosnivač i predsjednik Žirija AUTOBEST.

Nagrada MANBEST 2019, koja se dodjeljuje najboljim menadžerima u industriji pripala je Michaelu Lohchelleru, glavnom izvršnom direktoru Opela. “U vremenu u kojem je Opel tražio put do uspjeha, Michael Lohscheller bio je pravi čovjek, u pravo vrijeme, s pravom vizijom i strategijom da pogura njemačkog proizvođača u novu eru uspjeha. Michael Lohscheller je prvi europski CEO  Opela koji je nakon dva desetljeća tvrtku doveo do profita”, rekao je prvi čovjek Autobesta Dan Vardie. Kao potvrda njegovog uspjeha, 2019. je postao član Upravnog odbora Grupe PSA.

Ovogodišnja nagrada COMPANYBEST pripala je Geely Auto Group. Bez sumnje, Geely je najbrže rastuća automobilska tvrtka na svijetu u industriji poznatoj po ekstremnoj konkurenciji što je velik uspjeh za tvrtku koju je 1986. osnovao vizionar Li Shu Fu. Danas, Geely posjeduje marke kao što su Lotus, Volvo, Lynk& Co, LEVC, da samo spomenemo neke, i 9,6 posto udjela njemačke ikone Daimlera AG. Geely je pionir u stvaranju novih marki električnih vozila i rješenja mobilnosti. Geely je veliki primjer što znači uspjeh u današnjem uzburkanom svijetu.

SPORTBEST 2019 ide legendi Formule 1, Nikiju Laudi. “Od mnogih smatran jednim od najboljih vozača Formule 1 svih vremena, Niki Lauda bio je trostruki prvak – 1975., 1977. i 1984. Bio je jedini vozač u povijesti F1 koji je bio prvak i s Ferrarijem i s McLarenom, dva najuspješnija konstruktora. Nakon što se prestao utrkivati postao je važna ličnost u Formuli 1, radeći prvo kao konzultant za Scuderia Ferrari, zatim kao šef momčadi Jaguar Formula One i ne-izvršni direktor za Mercedes-AMG Petronas F1 Team. Njegov je čitav život bio posvećen inženjerskom napretku koji je promijenio Formulu 1 na način koji danas definira to natjecanje. Zbog toga, u 2019., godini njegove smrti, odajemo Nikiju počast nagradom SPORTBEST”, rekao je Gerhard Kuntschik, cijenjeni član Žirija AUTOBEST iz Austrije i jedan od najiskusnijih europskih novinara koji prati autosport. Ovo je prvi put u 19 godina povijesti AUTOBESTA da je Žiri odlučio dodijeliti nagradu posthumno.

Prestižna nagrada SAFETYBEST 2019 pripala je Jaguar Land Roverovim tehnologijama ClearSight Rear View Mirror i ClearSight Ground View. Jaguar Land Rover predstavio je ove revolucionarne tehnologije kako bi podigao razinu sigurnosti za vozača i putnike. Ovaj ključni tehnološki napredak kupcima donosi direktnu korist. Digitalni retrovizor redefinira koncept ogledala koje je ostalo praktično nepromijenjeno od svojeg uvođenja 1921. ClearSight Ground View je prvi sustav na svijetu koji je ostvario inače nemoguću ideju prozirnog poklopca motora, postavljajući nove granice sigurnosti na terenu i na cesti.

Ceremonija dodjela nagrada održat će se 13. veljače 2020. u Mainzu u Njemačkoj. Svake godine AUTOBEST Awards Gala okuplja vrhunske menadžere raznih tvrtki. Zbog toga je postao jedini godišnji europski događaj na kojem se konkurenti sa zadovoljstvom okupljaju za istim stolom. AUTOBEST Awards Gala tijekom posljednjih 19 godine je evoluirala od svečane večere na lokaciji s pet zvjezdica u europsku Gala večer s vrhunskim umjetničkim sadržajem, gurmanskim doživljajem i jedinstvenim Velikim Finalem za nagradu AUTOBEST. Prošle je godine Gala održana u Bruxellesu u Belgiji. Više informacija na www.autobest.org.

Provjerite još

Hyundaijeva inovacija za sigurnost djece dobila nagradu Safetybest 2018.

Najveći europski žiri Autobest nagradio je Hyundai priznanjem Safetybest  za inovativnu sigurnosnu tehnologiju, a još …