BMW M8 Gran Coupe

BMW M8 Gran Coupe

Širenje BMW-ove obitelji Serije 8 bliži se kraju. Nakon M8 kupea i kabrioleta, na tržištu će se uskoro naći i BMW M8 Gran Coupe

Ovog je ljeta BMW dodao treću karoserijsku inačicu Seriji 8, kada se kupeu i kabrioletu pridružio “lažni kupe” s četverim vratima pod nazivom Gran Coupe. Prva su dva modela već poznata i kao M8, a sada je došlo vrijeme i za M8 Gran Coupe.

Kao i druge dvije verzije M8 i Gran Coupe pokreće 600 KS i 750 Nm snažan 4,4 V8 s dva turbopunjača. Najpraktičniji član obitelji M8 s tim motorom ubrzava jednako kao i njegova braća, što znači da mu do 100 km/h treba 3,3 sekunde, a do 200 km/h mu je dovoljno 200 km/h. Najviša je brzina ograničena na 250 km/h, ali uz M Driver’s Paket može se povećati na 305 km/h. Te brojke zvuče sjajno, ali uvijek imaju oni koji žele još malo više, a za takve BMW ima model Competition. On iz istog motora razvija 625 KS i jednakih 750 Nm. Tih 25 KS više donose desetinku kraće ubrzanje do 100 km/h, odnosno dvije desetinke do 200 km/h.

Kod oba modela snaga se na sve kotače prenosi putem osmostupanjskog automatskog mjenjača M Steptronic. Sustav M xDrive većinu snage šalje na stražnje kotače, a ako isključite sustav stabilnosti (DSC) sva će snaga i moment biti na stražnjim kotačima. Naravno, BMW M8 Gran Coupe dobio je i adaptivni M ovjes, snažnije kočnice i preciznije upravljanje. Izvana se raspoznaje po velikim usisnicima u odbojnicima, 20-colnim kotačima i karakteristične četiri ispušne cijevi.

Provjerite još

BMW M5 Competition

BMW M5 novog lica i stražnjice, ali bez više snage

Nakon obične Serije 5 i legendarni BMW M5 također je dobio novo lice i stražnjicu. …