Oglašen je narančasti alarm!

Bez panike. To je boja AKK Sveta Nedelja. Ekipa je spremna. Staza se priprema. Traju posljednje pripreme za 13. Rally Show Santa Domenica! Evo što trebate znati da možete pratiti spektakl na makadamu!

Prijave su zatvorene! 13. RSSD popunio je startne pozicije za nadolazeći spektakl. Dok nastaju ovi redci službena startna lista još nije poznata, priča se o priličnom broju R5 automobila, velikih rally raid automobila, produkcijskih automobila, legendarnih Lada pa sve do drift monstruma koji su do jučer dimili domaćom i stranom drift scenom. Posade dolaze iz cijele Europe, a na Instagram stranici @rally-santadomenica svjedočimo najavama zaista istinski kvalitetnih posada.

Kako se primiče datum sve više gledamo prognozu i sve smo više svjesni da obična jakna neće biti dovoljna za tipično RSSD vrijeme. Nadamo se zubatom suncu i suhoj, vedroj nedjelji, no povijest nas uči drukčije. Relijašima doduše, to ništa ne smeta. RSSD vozio se po suncu, kiši, blatu pa čak i snijegu. AKK Sveta Nedelja ništa ne može iznenaditi.

Poznate face
Najavili su se Antal Kovacs i Gergo Istovics, posada koja trese hrvatskim brzincima već deset godina. Na RSSD-u već su se penjali na pobjednička postolja. Ovog puta dolaze u Hyundaiju i20 N Rally 2. A osim njih dolaze nam još i Sasa Olle, Tibor Toth, Aljoša Novak, te nezaobilazni Wolfgang Schmollngruber. Dvostruki pobjednik RSSD-a, Simon Wagner dolazi u Škodi Fabiji RS Rally 2.

Valja dakako spomenuti i već dobro ustaljen domaći postav: Nenad Lončarić, Niko Pulić, Sandi Jugovac, Martin Ravenščak, Mislav Mikulec, Nenad Hervatin, te mnogi drugi. Njima će se pridružiti i Adrian Petričević – Adri, YouTuber i drifter kojem će ovo biti prvi izlet na makadam.

Tu nam je i povratnik na reli scenu i nekadašnji prvak Hrvatske, Siniša Crnojević koji bi se trebao okušati u Hyundaiju i20 R5. A i Daniel Vojvodić otkrio nam je da ove godine nastupa u atraktivnom Suzuki Swiftu ZMX. Radi se o malenom Suzukiju koji ispod kože krije Mitsubishi tehnologiju ali za razliku od Mitsubishija u produkcijskoj klasi ovaj ima manje kilograma i sekvencijalni mjenjač.

Monstrumi na četiri kotača
Schmolli Race Rent Austria oduševljava nas već godinama apstraktnim izborom monstruoznih reli automobila. Ove godine pripremio je Mitsubishi Colt Proto! Dolazi nam i Markus Stockinger u Mazdi 2 Proto, zatim Mario Wechselberger u Ford Fiesti Proto. U klasu RSSD6 dolazi nam rally raid Nissan Navara. A po prvi put biti će prisutni Can-Am i Garilla monstrumi. Radi se o buggy stilu automobila s velikim i snažnim motorima, iznimno male mase koji će zasigurno podići spektakl na potpuno novu razinu. A po prvi put u konkurenciji vozi i Loris Rossati s Ape Proto trokolicom.

Tu je nezaobilzni poveći broj Mitsubishija i Subarua koji spadaju u grupu Produkcijskih automobila, te solidan broj malih automobila s prednjim pogonom.

RASPORED
PETAK 24.11.2023.
Tehnički prijam, verifikacija, otvaranje servisnog parkirališta.
20:00 RSSD Party – park vozača – Savrščak
SUBOTA 25.11.2023.
13:00- 16:30 Shakedown – Savrščak
19:30 Ceremonijalni start – Trg Ante Starčevića, Sveta Nedelja
NEDJELJA 26.11.2023.
08:00 Brzinski ispit 1 – Savrščak
10:00 Brzinski ispit 2 – Savrščak
12:30 Brzinski ispit 3 – Savrščak
14:30 Brzinski ispit 4 – Savrščak
17:00 Proglašenje pobjednika i podjela nagrada – Savrščak

Slikaš, snimaš? Prijavi se!
Organizator moli sve predstavnike medija i one koji se tako osjećaju da se prijave na vrijeme. Pogotovo mislimo na „drondžije“ odnosno ekipu koja misli snimati iz zraka. Iako imate najbolje namjere, promovirati događaj, a indirektno i sebe kroz zanimljive snimke i slike, potrebno je obavijestiti organizatore kako bi bili svjesni što se događa na brzincima. Dozvole za letenje su dakako nezaobilazne, a kako doznajemo, prošlih godina brzince su češljali inspektori. Sigurnost prije svega.

Na stranicama www.rallysantadomenica.com dostupni su e-Obrasci za akreditiranje i odobravanje bluzona s uputama za podnošenje zahtjeva. Također tamo je i video s uputama za sigurnost medija.

Trubi, al’ ne budi truba!
Na stranicama je dostupan edukativni sadržaj o sigurnosti gledatelja na reliju. Također, pozivamo sve na oprez i zdravu logiku. Slušajte upute sudaca i redara! Vaša neopreznost može koštati ne samo vas nego i posade, pa i cijelu organizaciju. Pretrčavanja preko trase nisu dozvoljena dok traje brzinski ispit.
Svaki prekid gura cijeli raspored dublje prema kraju dana i na kraju – u mrak. Dan traje kratko, automobila je puno. Imajte na umu da organizator daje sve od sebe da osigura spektakl za vas. Najmanje što možete napraviti je da uzvratite pristojnošću i oprezom.

Također, ako ste pasionirani gledatelj relija, nemojte se ustručavati ponijeti zračne trube, zastave i druge navijačke rekvizite. Učinite reli dodatno atraktivnim za posade i potaknite u njima žicu za stvaranje showa. Većina ih je tu iz zabave, a manje zbog rezultata.

Slike: Mili, Foto Modlic

auto. Rally team powered by Digital Realty
Kao što smo najavljivali, auto. i ove godine vozi. Miro Zrnčević i Mia Čarapina natjecat će se u Mitsubishiju EVO IX powered by Digital Realty.
Digital Realty spaja tvrtke i podatke isporukom cijelog spektra rješenja za data centre, kolokaciju i međusobno povezivanje. S globalnom mrežom data centara koja obuhvaća 300+ objekata u 50+ metropolitanskih područja u 28 zemalja na šest kontinenata, Digital Realty svojim klijentima pruža pristup povezanim podatkovnim zajednicama koje su im važne. Pritom PlatformDIGITAL® globalna platforma za data centre tvrtke Digital Realty korisnicima pruža sigurno mjesto za sastanke podataka.
Digital Realty proširuje prisutnost u Zagrebu tako što uz postojeći ZAG1 započinje izgradnju novog data centra ZAG2 na Jankomiru koji će dodatno povećati kapacitete u Zagrebu, jačajući njegovu poziciju kao hiperpovezanog gatewaya prema jugoistočnoj Europi i omogućavajući velikim digitalnim platformama da učinkovito služe regiji.
Kako bi saznali više o tvrtki Digital Realty, posjetite digitalrealty.com.

Provjerite još

Mariah Carey više nije glasnik blagdana!

Njezin glas zamijenilo je lupanje makadama po podnici! Ide još jedna Santa Domenica! Obucite se …