Opel Rocks-E

Opel Rocks-E električni je urbani dvosjed

Opel Rocks-E je gradski električni automobil za koji ne trebate vozačku dozvolu, a već ranije smo ga upoznali u francuskoj verziji kao Citroen Ami

Rocks-E potpuno je novi model za Opel, ali oni koji prate automobilsku industriju shvatit će odmah zbog čega im je toliko poznat. Rocks-E zapravo je Citroen Ami koji je Opel prilagodio svom dizajnerskom jeziku. Kao i njegov francuski rođak, niti Rocks-E zakonski nije automobil, već je riječ o vozilu kojim u većini europskih zemalja mogu upravljati stariji od 16 godina, bez vozačke dozvole B kategorije.

Jednako kao i Ami, Rocks-E dugačak je tek 2,41 metar, težak je 471 kilogram, a njegov elektromotor od 8 KS struju dobiva iz baterije od 5,5 kWh. Najviša brzina koju postiže je 45 km/h, a doseg s jednim punjenjem po normi WLTP iznosi 75 kilometara. Za potpuno punjenje baterije na kućnoj utičnici potrebno je tri i pol sata, a Opel uz Rocks-E daje i adapter za punjenje na javnim punionicama.

Opel Rocks-E, čije ime je referenca na optički “grublje” verzije Karla i Adama, modela koji više nisu u ponudi, bit će dostupan u Njemačkoj ove jeseni. Planovi za ostala europska tržišta još uvijek nisu poznati.

Provjerite još

Opel Grandland

Opel Grandland – Zategnut taman koliko treba

Negdje na pola životnog vijeka vrijeme je za facelift, pa je tako “pod nož” došao …