Osram Night Breaker LED

Osram Night Breaker LED donosi revoluciju automobilske žarulje

Osram donosi prvu LED zamjensku žarulju i na hrvatske ceste nakon lansiranja u Njemačkoj

Osram je bio prvi proizvođač koji je za njemačko tržište ponudio odobrene auto žarulje na bazi LED-a koje se sada proširuju i za Hrvatsku. Ovaj razvoj je apsolutna novost jer  do sada nije bilo legalnih zamjenskih LED žarulja za primjenu u prednjim svjetlima. S novim proizvodom, tvrtka broj 1 u automobilskoj rasvjeti prvi je dobavljač koji ispunjava stroge propise o odobrenju. “Odobrenje za cestovnu upotrebu važan je korak na kojem smo godinama radili. S našim LED žaruljama vozači mogu legalno, jednostavno i isplativo nadograditi svoju halogenu rasvjetu najnovijim i najsuvremenijim proizvodom”, kaže Hans-Joachim Schwabe, izvršni direktor Osram  Automotive. Uz Osram Night Breaker LED, vozači imaju koristi od značajno poboljšanog vida i vidljivosti na cestama.

LED je započeo svoj trijumfalni pohod u kompletna glavna svjetla prije mnogo godina, ali samo u novim automobilima, što se danas često smatra standardom. S novom Osram Night Breaker LED, proizvođač sada po prvi put nudi odobrene zamjenske LED žarulje za halogena prednja svjetla u rabljenim automobilima.

Night Breaker LED H7 iz Osrama prva je LED žarulja za nadogradnju koja je prošla opsežne ispitne postupke TÜV Süda, što je čini legalnom zamjenom za halogene žarulje H7 u testiranim modelima vozila. To potvrđuje i Centar za vozila Hrvatske (CVH) izdavanjem individualnog   odobrenja za cestovnu upotrebu. Odobrenje trenutno obuhvaća kratko svjetlo koje se nalazi u mnogim uobičajenim modelima vozila registriranim u Hrvatskoj. To uključuje popularne modele kao što su: Alfa Romeo Giulietta, Audi A3, A4 i Q3, BMW serije 2 i 3, Citroen Jumper, Dacia Duster, Fiat Ducato, Ford Fiesta, Galaxy, Mondeo i S-Max, Mercedes CLA i Sprinter, Opel Astra, Peugeot 308 i Boxer, Seat Ibiza, Škoda Octavia te VW Crafter, Golf 6, Golf 7, Passat, Polo i Tiguan. Broj vozila stalno se povećava neprekidnim ispitivanjima i postupcima odobrenja. Kompletni i najnoviji popis potražite ovdje.

Nove Night Breaker LED su do tri puta svjetlije od minimalnih zakonskih zahtjeva i temperature boje usporedive s dnevnim svjetlom. Žarulja stvara jake kontraste i veliki domet. Zahvaljujući LED tehnologiji, žarulja svijetli do pet puta dulje od usporedive halogene inačice, zahtijeva rjeđu zamjenu i troši manje energije.

Žarulje se mogu promijeniti iz halogenih u Osram LED uz prethodnu provjeru liste kompatibilnosti, s određenom dozom stručnošću, te uz posjetu stanicama CVH radi postupka individualnog homologiranja. Neobvezna preporučenom maloprodajnom promotivna cijena je 999 kuna po setu, te predstavlja isplativu zamjenu za LED sustave prednjih svjetala.

Dodatne informacije mogu se pronaći ovdje.