BMW Serija 2 Active Tourer

BMW Serija 2 Active Tourer ipak nastavlja karijeru

Ako ste mislili da su monovolumeni nestali, prevarili ste se, na internetu su se pojavile prve fotografije na kojima je novi BMW Serija 2 Active Tourer

Očigledno je kako u BMW-u ima tvrdoglavih ljudi u upravi. Osim što inzistiraju na dizajnu koji se mnogima na prvu nije dopao, čini se da nisu posve odustali niti od monovolumena. U vrijeme kada je popularnost te vrste automobila već bila u padu, 2014. su predstavili prvu Seriju 2 Tourer koju su s nevjericom gledali brojni ljubitelji bavarske marke. Serija 2 Tourer nije bila samo prvi BMW-ov monovolumen, već je bila i prvi automobil ove marke s prednjim pogonom. Ipak, uskoro stiže nova generacija.

Fotografije koje su se pojavile na internetu pokazuju da je novi BMW Serije 2 Tourer dobio veliku masku u skladu s ostalim novim BMW-ima, dok je ostatak automobila posve na tragu s prethodnom generacijom. Jedan detalj bitno je drukčiji – vanjski retrovizori premješteni su s A-nosača na vrata.

Obitelj Serije 2 Tourer trenutno se sastoji od modela Active Tourer i većeg sedmerosjeda Cran Tourer. Čini se kako veći model zasad neće imati nasljednika. Manji je bio jedini dosad dostupan s plug-in hibridnim pogonom u verziji 225xe, a i kod novog modela možemo očekivati barem jednu takvu verziju, ali i klasične benzinske i dizelske motore.

Dolaskom nove Serije 2 Tourer raznolikost Serije 2 ostaje i dalje vrlo velika. Pored monovolumena, tu su još i Serija 2 Gran Coupe s prednjim pogonom i Serija 2 Coupe sa stražnjim pogonom na posve drugoj platformi. Kada će službeno BMW Serija 2 Active Tourer biti predstavljena još nije poznato, ali to će se zasigurno dogoditi uskoro.

Provjerite još

BMW Serija 3

BMW Serije 3 osvježen izvana i iznutra

BMW Serije 3 doživio je facelift, odnosno kako to u Munchenu zovu “‘Life Cycle Impulse”. …