Škoda Karoq

Osvježena Škoda Karoq novog lica s učinkovitijim motorima

Nakon najstarijeg SUV-a u ponudi, sljedeća na red za osvježavanje došla je Škoda Karoq, a i njezine najveće novosti su uglavnom izvana

Karoq je predstavljen 2017. i bio je drugi Škodin SUV nakon Kodiaqa. Ranije ove godine prikazan je facelift Kodiaqa, a sada i Karoq ulazi u drugu fazu svog života. Kao i kod većeg modela, facelift se čini prilično blagim, ali promijenilo se više nego što se na prvi pogled čini.

Nova Škoda Karoq odmah je prepoznatljiva kako Karoq, ali to ne znači da se nije promijenio izvana. Škodin se SUV odlikuje novom, većom prednjom maskom koja je dobila i nešto oštrije linije. Nova su i prednja svjetla koja su izgubila gotovo pravokutan oblik i sada imaju još jedan kut na donjoj strani. Pored oblika, promijenila su i izgled, pa se sada i LED dnevna svjetla sastoje od dva dijela. Po prvi put na listi doplata nalaze se i LED matrična svjetla.

Izmijenjena su i stražnja svjetla. Ona su sada šira i značajno tanja nego prije, a promijenjen je i oblik poklopca prtljažnika. Novost su i dinamički pokazivači smjera, naravno na popisu opcija. Škoda je na Karoqu promijenila i odbojnike i stražnji spojler, a u ponudi su i neki novi kotači od lake legure.

Promjene u unutrašnjosti su malo manje uočljive. Iz Škode kažu kako su ugradili neke nove materijale i unaprijedili sjedala. Na popisu motora nalaze se tri benzinca i dva dizelaša. Benezinska ponuda počinje 1,0 TSI-jem sa 110 KS, a slijede ga 1,5 TSI sa 150 KS i 2,0 TSI sa 190 KS. Dizelaši su dvije verzije 2,0 TDI-ja od 116 i 150 KS.

Provjerite još

Škoda Octavia pomlađenog lica

Škoda je odlučila osvježiti Octaviju kako bi i dalje zadržala jednaku privlačnost, ali promjene nisu …