Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer veća je i prostranija nego ikad

Nova generacija Astre nastavlja i s karavanskom verzijom. Nova Opel Astra Sports Tourer nudi puno prostora, a dolazi i s plug-in hibridnim pogonom

Nova Opel Astra započela je novu eru ovog modela. Astra više nema nikakve veze sa starom generacijom koja je nastala u vrijeme General Motorsa, već je u potpunosti razvijena pod okriljem Stellantisa. Nova Opel Astra usko je tehnološki povezana s Peugeotom 308, a kao i on, dolazi i u karavanskom obliku, pod nazivom Opel Astra Sports Tourer.

Vizualno produživanje Astre Opel je odradio majstorski i maksimalno je zadržao skladne linije petvratne inačice, naravno malo izdužene. Zapravo, ovo je prva karavanska Astra koja gledano ravno straga izgleda praktično jednako kao i petvratni model.

Ispod skladnih linija skriva se obilje prostora. Međuosovinski razmak za 5,7 centimetara je veći nego kod petvratne Astre, a Sports Tourer u dužinu mjeri 4,64 metra. Osnovni obujam prtljažnika je 608 litara što je značajno više nego kod prethodne generacije, ali i više od prostora koji nudi Insignija. Preklapanjem stražnjih sjedala oslobađa se prostor od 1634 litre. U slučaju da Astra Sports Tourer ima plug-in hibridni pogon ponuda prostora je malo oskudnija zbog smještaja baterija. Tada je na raspolaganju od 548 do 1547 litara.

Spomenuti plug-in hibridni sustav sastoji se od 1,6-litrenog benzinskog motora, elektromotora od 110 KS i baterije od 12,4 kWh. Dolazi u dvije razine snage. Ovisno o snazi benzinskog motora, koja može biti 150 ili 180 KS, ukupna snaga sustava je 180 ili 225 KS. Samo na struju ovakva Astra Sports Tourer može prevaliti oko 60 kilometara. Pored plug-in hibridnog pogona u ponudi su i dvije verzije 1,2-litrenog turbobenzinca od 110 i 130 KS, kao i 1,5-litreni turbodizelaš od 130 KS. Klasični motori dolaze serijski sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, a uz snažnije verzije dostupan je i osmostupanjski automatik, koji serijski dolazi kod plug-on hibrida.

Nova Opel Astra Sports Tourer u prodaju kreće sljedeće godine, a točne specifikacije i cijene bit će poznate kasnije.

Provjerite još

Opel Grandland

Opel Grandland – Zategnut taman koliko treba

Negdje na pola životnog vijeka vrijeme je za facelift, pa je tako “pod nož” došao …