Osvježeni Renault Talisman stiže u lipnju

Nakon Espacea i Meganea na red za osvježavanje došao je Renault Talisman koji je također dorađen u brojnim detaljima

Renault Talisman osvježen je u gotovo svim dijelovima. Novo lice ukrašavaju novi odbojnik s više kromiranih detalja i nova potpuno LED svjetla s dinamičkim pokazivačima smjera. Na popisu opcija su i adaptivna svjetla s LED matrix tehnologijom. Stražnji dio novog Talismana također se može pohvaliti s više kromiranih detalja i novim LED svjetlosnim sklopovima. Priču o vanjskom izgledu zaokružuje ponuda nekoliko novih boja karoserije i dizajna naplataka.

Talisman je obnovljen i iznutra. Novi kromirani umetci ističu oblik središnje konzole koju sad krasi i ambijentalna rasvjeta, a novi drveni umetci obrađeni da istaknu strukturu drveta na armaturnoj ploči i vratima daju izvedbi Initiale Paris poseban dodir elegancije. Vozač i putnici sada putem sustava Multi-Sense mogu odabrati neku od osam boja ambijentalnog osvjetljenja. Armaturna ploča dobila je 10,2-inčni ekran koji je dio serijske opreme od razine Intens.

Novi Talisman dodatno je poboljšan još naprednijim sustavima za pomoć u vožnji koji omogućuju autonomnu vožnju druge razine. Sustav za pomoć u vožnji autocestom i u prometnim gužvama spaja adaptivni tempomat sa sustavom za pomoć pri zadržavanju vozila u središtu traka, koji funkcionira čak i u zavojima. Ta funkcija prilagođava brzinu između 0 i 160 km/h, održavajući pritom odgovarajući sigurnosni razmak od vozila ispred. Sustav može automatski zaustaviti i zatim ponovno pokrenuti automobil unutar tri sekunde bez ikakvih uputa vozača. Aktivni sustav kočenja u nuždi sada prepoznaje pješake i bicikliste.

Ponuda benzinskih motora započinje 160 KS snažnim TCe 160, a slijedi ga benzinac od 225 KS. Oba dolaze serijski sa sedmostupanjskim automatikom. Dizelska ponuda Blue dCi motora u rasponu je od 120 do 200 KS. Blue dCi 160 i 200 serijski dolaze sa šestostupanjskim automatskim mjenjačem.

Novi Renault Talisman na hrvatsko tržište stiže u lipnju 2020.

Provjerite još

Megane

Renault Megane donosi više promjena iznutra nego izvana

Obnovljeni Renault Megane ulazi u drugu fazu svog života, a više promjena donosi ispod lima …