Hyundai i30

Hyundai i30 vizualno i tehnološki osvježen

U trećoj godini života Hyundai i30 doživio je prvi facelift, ali promjene se nisu zadržale samo na izgledu, već je i unaprijeđen i tehnološki

Aktualni Hyundai i30 predstavljen je 2016., a početkom ožujka u Ženevi ćemo upoznati njegovu osvježenu verziju. Najveće promjene u izgledu uočljive su sprijeda gdje se ističu nova, šira maska i nova svjetla koja sada mogu opcijski biti i potpuno LED. Dnevna LED svjetla preselila su se iz odbojnika u glavna svjetla i dobila oblik slova V. Straga su novi odbojnik i svjetlosni sklopovi. Kao i sprijeda, straga su također u svjetlima uočljivi elementi u obliku slova V. Novost je i to što će u verziji N-line, koja njeguje još malo agresivniji izgled nego prije, odsad biti dostupna i karavanska verzija i30 Wagon.

U unutrašnjosti također ima novosti. Ventilacijski otvori su drukčijeg oblika, a središnji ekran infotainmenta narastao je sa osam na 10,25 inča. Iza volana sada je 7-inčni digitalni komplet instrumenata.

Promjene na i30 nisu samo kozmetičke. Tako je u ponudi motora novost atmosferski 1,5-litreni benzinac od 110 KS i 144 Nm koji dolazi u kombinaciji s ručnim šestostupanjskim mjenjačem. Uz njega u ponudi je ostao i 120 KS snažan 1,0 T-GDI turbobenzinac uz koji, pored ručnog mjenjača, dolazi i sedmostupanjski automatik s dvije spojke. Ovaj motor donosi i jednu novost – dostupan je s 48-voltnim sustavom blagog hibrida. Kao i kod novog i20, takva je verzija dostupna i s novim ručnim mjenjačem iMT koji se potpuno isključuje čim vozač otpusti papučicu gasa. Osim njega, uz blagi hibrid može doći i sedmostupanjski automatik. Najsnažniji benzinac u ponudi je 150 KS i 253 Nm snažan 1,5 T-GDI, a i on je opremljen tehnologijom blagog hibrida i dostupan je s oba mjenjača.

Dizelska ponuda sastoji se od dvije verzije 1,6 CRDi motora, čija slabija verzija sada razvija 115 KS, a dostupna je sa šestostupanjskim ručnim ili sedmostupanjskim automatskim mjenjačem. Njegova snažnija verzija razvija 136 KS i dolazi s tehnologijom blagog hibrida što znači da je u ponudi ili s ručnim mjenjačem iMT, kada raspolaže s 280 Nm najvećeg okretnog momenta, ili sa sedmostupanjskim automatikom kada ima 320 Nm.

Hyundai također proširuje sadržaj paketa sigurnosnih sustava SmartSense sustavima praćenja trake, izbjegavanja udara straga i izbjegavanja vozila u mrtvom kutu. Pritom ovaj posljednji ne samo što upozorava na vozila u mrtvom kutu, nego može i zakočiti po potrebi.

Provjerite još

Zbog koronavirusa otkazan Salon automobila u Ženevi

Salon automobila u Ženevi koji je trebao započeti sljedeći tjedan neće biti održan zbog rizika …