Honda Civic

Ovako će izgledati nova Honda Civic

Honda je predstavila Civic Prototype, koncept vrlo blizu proizvodnji koji pokazuje kako će izgledati nova Honda Civic

Honda Civic jedanaeste generacije već je u poodmakloj fazi razvoja. Čini se da će odmak od aktualne generacije biti popriličan. Automobil je biti nježnijih i zrelijih linija, ali i više generički. Honda je pokazala Civic Prototype, koncept novog Civica korak od serijske proizvodnje. Kao i kod prošle generacije, prvo američka verzija, dok će Europa malo pričekati. Riječ je o limuzini, a petvratni je Civic također u planu. Na američkom će tržištu biti i Civic Coupe.

Civic Prototype potvrdio je da su skice iz patenata koje su se pojavile u rujnu na internetu bile potpuno točne. Civic je dobio posve novi prednji dio koji je umnogome nalik većem Accordu. Maska je jednostavnija, a svjetla su tanja i šira. Ukupan je dojam nježniji i smireniji od aktualne generacije. I pogled sa strane otkriva manje naglašenih linija. Dok u aktualnoj generaciji Sedan i Hatchback zapravo jako sliče, u sljedećoj će se generaciji to promijeniti. Civic Sedan nema više stražnja svjetla u obliku slova C, već su i ona malo jednostavnija i klasičnijeg oblika. Ljubiteljima agresivnih jurilica ostaje iščekivati moćni Civic Type-R.

Honda je odmah objavila i crtež unutrašnjosti. Kao i vanjština, izgleda spreman za proizvodnju, a ona je nešto decentnije oblikovana od aktualne generacije. Gotovo čitavom širinom proteže se ventilacijski otvor. Ostalo izgleda vrlo minimalistički. Na vrhu je 9-inčni ekran.

Provjerite još

Honda SUV e: Concept

Honda SUV e: Concept najavljuje novi električni model

Na Salonu automobila u Pekingu predstavljen je Honda SUV e: Concept, studija budućeg električnog SUV-a …