boeing

Porsche i Boeing razvijat će leteći automobil

Boeing i Porsche označili su tržište letećih automobila zanimljivim i istražit će mogućnosti zajedničkog ulaska na njega

Porsche i Boeing potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem tvrtke pokazuju kako zajedno žele istražiti “tržište urbane zračne mobilnosti”. To se odnosi na ono što zovemo i “leteći automobili”.

Audi je već ranije koketirao s Airbusom na polju zračnog transporta, a sada je Porsche čvrsto stisnuo ruku drugom velikom proizvođaču zrakoplova, Boeingu. Boeing i Porsche označili su tržište letećih automobila zanimljivim i istražit će mogućnosti zajedničkog ulaska na njega. Porsche je u izjavi rekao da nije samo zainteresiran za razvoj i prodaju sportskih automobila. Tvrtka bi trebala također postati “vodeća tvrtka u svijetu premium zračne mobilnosti”. Dvije tvrtke će oformiti zajednički tim koji će istražiti potencijal tržišta.

Boeing, Porsche i Aurora Flight Services, podružnica Boeinga, razvijaju električno vozilo koje može poletjeti i sletjeti vertikalno. Porsche očekuje kako će tržište za takvu vrstu zračne mobilnosti značajno rasti nakon 2025.

Provjerite još

Singer ACS

Singerove posebne 911-ice za sve uvjete

Američki Singer poznat je po svojim preradama Porschea 911, a sada je za kupce pripremio …