boeing

Porsche i Boeing razvijat će leteći automobil

Boeing i Porsche označili su tržište letećih automobila zanimljivim i istražit će mogućnosti zajedničkog ulaska na njega

Porsche i Boeing potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem tvrtke pokazuju kako zajedno žele istražiti “tržište urbane zračne mobilnosti”. To se odnosi na ono što zovemo i “leteći automobili”.

Audi je već ranije koketirao s Airbusom na polju zračnog transporta, a sada je Porsche čvrsto stisnuo ruku drugom velikom proizvođaču zrakoplova, Boeingu. Boeing i Porsche označili su tržište letećih automobila zanimljivim i istražit će mogućnosti zajedničkog ulaska na njega. Porsche je u izjavi rekao da nije samo zainteresiran za razvoj i prodaju sportskih automobila. Tvrtka bi trebala također postati “vodeća tvrtka u svijetu premium zračne mobilnosti”. Dvije tvrtke će oformiti zajednički tim koji će istražiti potencijal tržišta.

Boeing, Porsche i Aurora Flight Services, podružnica Boeinga, razvijaju električno vozilo koje može poletjeti i sletjeti vertikalno. Porsche očekuje kako će tržište za takvu vrstu zračne mobilnosti značajno rasti nakon 2025.

Provjerite još

Taycan, prvi potpuno električni Porsche

Nakon brojnih najava konačno je stigao Porsche Taycan, prvi potpuno električni model ovog proizvođača Priča …