Poseban Defender za 60. rođendan agenta 007

Ove godine obilježava se 60. godišnjica filmskog serijala o Jamesu Bondu, a Land Rover je slavi sudjelovanjem Defendera 90, pripremljenog za reli i posebnog dizajna

Serijal filmova o Jamesu Bondu ove godine obilježava 60. obljetnicu. Prvi film, Dr. No, premijerno je prikazan 5. listopada 1962. Već gotovo 40 godina Land Roverova vozila pojavljuju se u scenama brojnih filmova o agentu 007. Započelo  je u “Octopussy” iz 1983. gdje se pojavljuje Range Rover Rapport Huntman, a traje sve do danas kada u ” Za smrt nema vremena” ulogu ima novi Land Rover Defender.

Stoga ne čudi što i Land Rover obilježava šest desetljeća Jamesa Bonda na velikom platnu. Britanska tvrtka slavi sudjelovanjem Defendera 90, pripremljenog za reli i posebnog dizajna, u ovogodišnjem reliju Bowler Defender Challenge s Markom Higginsom koji će se 26. ožujka natjecati na dionici u Sjevernom Walesu. Higgins, trostruki britanski prvak u reliju i vozač kaskader u filmovima o Bondu, ovom će se prigodom vratiti u reli-utrku sa suvozačicom Claire Williams. Higgins je bio za upravljačem u četiri filma o Jamesu Bondu: “Zrno utjehe”, “Skyfall”, “Spectre” i “Za smrt nema vremena”.

Defender 90 odlikuje se prepoznatljivim crnim i zlatnim dizajnom u stilu Bonda s nazivima svakog od filmova o Bondu na poklopcu motora i na vratima prtljažnika. Pored toga, krov i bočne stranice krasi poseban logotip 007 60th. Pokreće ga motor od 300 KS, a odlikuje se nizom natjecateljskih poboljšanja, uključujući potpuno integrirani zaštitni kavez, poseban sustav ovjesa za visoke performanse, dodatno hlađenje i trkaće sigurnosne pojaseve. Modificiran je i ovjes, a dobio je i gume za sve terene na ojačanim 18-colnim kotačima Bowler.

Provjerite još

Land Rover Defender 130

Land Rover Defender 130, za one kojima nikad nije dovoljno prostora

Land Rover dodaje još jednu verziju Defendera. Za one kojima su Defenderi 90 i 110 …