Opel Manta GSe ElektroMOD

Posebna električna Opel Manta GSe ElektroMOD

S električnim pogonom i modernim elementima Opel Manta GSe ElektroMOD na novi način interpretira jedan od Opelovih legendarnih modela

Opel je predstavio zanimljiv automobil. Ovo je Opel Manta GSe ElektroMOD, takozvani “restomod” Mante A koja se na tržištu pojavila 1970. Restomod je naziv za klasični automobil koji nije samo do savršenstva obnovljen, već je nadograđen modernom tehnologijom. Sve one koji su se ponadali kako su u Russelsheimu odlučiti vratiti Mantu u električnom obliku na tržište morat ćemo razočarati – ovo je jedini primjerak i tako će i ostati.

Ovo je najsnažnija Manta dosad, naravno ne računajući trkaće primjerke. Pokreće ju 147 KS i 255 Nm snažan elektromotor. Snaga i moment prenose se na stražnje kotače putem posebnog ručnog mjenjača s četiri stupnja. Mjenjač se može koristiti i kao automatik ubacivanjem odmah u četvrtu brzinu. Baterija je kapaciteta 31 kWh što je dovoljno za oko 200 kilometara s jednim punjenjem. Auto je opremljen punjačem od 9 kW i može se napuniti za četiri sata na izmjeničnom punjaču.

Opel Manta GSe Elektromod sprijeda ima Opel Vizor, masku za koju Opel kaže kako je inspirirana upravo Mantom. Na velikom crnom panelu može se ispisivati i tekst poput “My German heart has been ELEKTRified” ili “I am on a zero e-mission”. Stražnja su svjetla također modernizirana i sada su LED. Neonski žuta Manta vozi se na 17-colnim kotačima, a poklopac motora je crne boje kao na Irmscherovim verzijama originalne Mante. Na stražnjem poklopcu natpis Manta ispisan je modernim Opelovim fontom.

Unutrašnjost je također doživjela značajnu modernizaciju. Umjesto klasičnih analognih instrumenata Manta je dobila Pure Panel poput nove Mokke. To znači da ima dva ekrana od 10 i 12 inča vizualno povezana u jednu cjelinu. Sportska sjedala posuđena su iz Adama S, a čitava je unutrašnjost uređena u mat sivoj i crnoj boji s neonski žutim elementima.

Provjerite još

Nova Opel Astra

Nova Opel Astra na prvim fotografijama

Opel je objavio prve fotografije nove generacije Astre, a službeno predstavljanje ovog modela uslijedit će …