BMW M3 Touring

Prvi BMW M3 Touring u povijesti stiže uskoro

Po prvi puta u 35 godina dolazi BMW M3 Touring. Bavarska marka objavila je njegovu fotografiju koja najavljuje skori dolazak sportskog karavana

Tijekom godina BMW je predstavio različite verzije M3. Od verzija Competition, preko kabrioleta, CSL-a, pa do M3 GTS. Ipak, nikada nije postojao M3 Touring. U kolovozu prošle godine BMW je najavio kako će konačno ponuditi i takvu, karavansku verziju svog sportskog modela. Godinu dana kasnije još uvijek nismo upoznali M3 Touring, ali čini se kako se čekanju bliži kraj.

BMW je na svojem Facebooku objavio slike još uvijek kamufliranog M3 Touringa uz prateći tekst “Pawing new roads to excellence. Stay tuned for the BMW M3 Touring”, što ne treba pobliže objašnjavati. Zanimljivo je kako je BMW već objavio prosječnu potrošnju koja bi trebala biti 10,3 l/100 km. Gotovo je sigurno kako će BMW M3 Touring pokretati jednaki 3,0 redni šestocilindraš kao i M3 i M4. Snaga bi trebala biti 480 KS u običnoj, odnosno 510 KS u verziji Competition. Uz obični ide šestostupanjski ručni mjenjač, dok Competition ima osmostupanjski automatik. Pored stražnjeg pogona, M3 i M4 su u ponudi i s pogonom na sve kotače xDrive.

Zanimljivo je kako je BMW još 2000. pokazao M3 Touring Concept zasnovan na tadašnjoj generaciji E46, ali nikada nije došao u serijsku proizvodnju. Dok drugi njemački konkurenti nude sportske karavane u obliku Audija RS6 i RS4 koji su isključivo dostupni u tom obliku, a Mercedes nudi C i E-klasu AMG i kao limuzinu i kao karavan, BMW nikad nije imao takvu bogatu ponudu. Štoviše, samo su se dvije generacije Serije 5, E34 i E60/61, nudile kao M5 Touring.

Provjerite još

BMW Serija 3

BMW Serije 3 osvježen izvana i iznutra

BMW Serije 3 doživio je facelift, odnosno kako to u Munchenu zovu “‘Life Cycle Impulse”. …