Renault Kangoo

Renault Kangoo i Express rješavaju sve probleme

Novi Renault Kangoo na tržište stiže polovicom sljedeće godine, a uz njega je predstavljen i novi Renault Express, dosad nam poznat pod značkom Dacije

Vjetar inovacija malo slabije puše među dostavnim automobilima, pa stoga nije čudno što brojni modeli imaju značajno dulji životni vijek od klasičnih putničkih automobila. Tako je i Renault Kangoo tek nakon 13 godina dočekao potpuno novu generaciju, a na tržištu će se naći sredinom sljedeće godine.

Izgled novog Kangooa je u potpunosti u skladu s aktualnim dizajnerskim jezikom Renaulta, a kao i dosad imat će teretnu i putničku verziju. Sa svojim relativno kvadratičnim  prednjim svjetlima i kromiranim elementima na masci novi se Kangoo savršeno vizualno slaže s većim Traficom i Masterom. Unutrašnjost je također posve nova, daleko modernija nego prije, a središnje mjesto zauzima ekran osjetljiv na dodir. Na popisu opcija su multimedijski sustav Easylink, kao i sustav Rear View Assist i digitalni unutrašnji retrovizor.

Teretna verzija novog Kangooa donosi i dva inovativna sustava – Easy Side Acces i Easy Inside Gallery. Easy Side Access olakšava pristup teretnom prostoru i na uskim parkirnim mjestima. Uklanjanjem središnjeg nosača stvoren je najširi bočni otvor na tržištu od 1416 mm, dovstruko veći nego prije. Easy Inside Gallery je uvlačiva pregrada u unutrašnjosti koja omogućuje prijevoz dugih i velikih predmeta iznad razine podnice, čime se oslobađa prostor na tlu.

Renault Kangoo bit će dostupan u najrazličitijim veličinama i s bogatom ponudom motora. Kupci će moći birati između dvije dužine, ručnog ili automatskog mjenjača te dizelskog, benzinskog ili električnog motora. Korisni obujam seže od 3,3 do 3,9 m³ u standardnoj izvedbi i od 4,2 do 4,9 m³ u produljenoj izvedbi.

Renault Express zapravo je Dacia Dokker “presvučena” u Renault, što nije neobično za tržišta u ostatku svijeta, primjerice Duster se na brojnim tržištima prodaje kao Renault, ali prvi put se to dogodilo u Europi. Riječ je o praktičnom furgonu namijenjenom mladim poduzetnicima i vlasnicima malih flota koji traže pristupačno vozilo prilagođeno njihovim osnovnim potrebama. Posebna je pozornost posvećena prostoru za odlaganje i ergonomičnosti pa se Renault Express može pohvaliti najvećim obujmom pretinaca za odlaganje u klasi (48 l) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.

Novi putnički Renault Express okretan je i ekonomičan kombi s pet pravih sjedala i izdašnim utovarnim kapacitetom. Konstruiran je da ispuni profesionalne i privatne potrebe poduzetnika, kao i potrebe obrtnika i trgovaca.

Provjerite još

Renault 5 Prototype

Fantastični Renault 5 Prototype nije bio u planu

Luca de Meo prošle je godine preuzeo kormilo Renaulta, a kakve planove ima najbolje pokazuje …