Megane

Renault Megane donosi više promjena iznutra nego izvana

Obnovljeni Renault Megane ulazi u drugu fazu svog života, a više promjena donosi ispod lima nego u vanjskom izgledu i u unutrašnjosti

Renault je odlučio u jednom potezu osvježiti čitavu ponudu Meganea što znači da, pored kompakta, stižu i osvježeni karavan, R.S., pa čak i Trophy. Navjeća je novost u ponudi motora – Megane će po prvi puta biti plug-in hibrid. Nakon Captura, sada i Megane dobiva pogon nazvan E-Tech. To znači da 1,6-litrenom benzincu pomažu dva elektomotora što zajedno rezultira sa 160 KS. Elektromotore pokreće baterija od 9,8 kWh koja je dovoljna za električni doseg od 50 kilometara, dok je najviša brzina samo na struju ograničena na 135 km/h. Megane E-Tech u početku će biti dostupan u karavanskom obliku, dok će petvratni model stići malo kasnije.

Vanjske se promjene svode na nova prednja i stražnja svjetla. Prednja sada kao opciju nude potpuno LED sustav Pure Vision. U unutrašnjosti je najveća novost 10,2-inčni ekran umjesto klasičnih instrumenata.

Novost u ponudi motora odnosi se i na Megane R.S. koji će dobiti motor iz R.S. Trophyja što znači da će razvijati 300 KS i 420 Nm, 20 KS i 30 Nm više nego dosad. Ekstremniji R.S. Trophy ističe se sportskijim podvozjem s tvrđim i krućim ovjesom pa je tako Trophy 10 posto krući od R.S.-a.

Osvježeni Renault Megane na tržište će stići ovog ljeta.

Provjerite još

Opel Grandland X Hybrid4

Opel Grandland X Hybrid4 – Strujom do titule najsnažnijeg

Opel Grandland X je dobio plug-in hibridni pogon koji se osim niskom potrošnjom i emisijom …