Renault Megane E-Tech Electric

Renault Megane E-Tech Electric i posve nova unutrašnjost

Potpuno električni Renault Megane E-Tech Electric bit će prvi na novoj platformi razvijenoj zajedno s Nissanom, a stiže sljedeće godine

Prvi čovjek Grupe Renault, Luca de Meo, najavljuje kako će budući Renault Megane E-Tech electric biti “jedan od najkonkurentnijih električnih automobila na svijetu”, kada stigne na tržište u prvoj polovici sljedeće godine.

Kompaktni električni model bit će prvi Renault zasnovan na novoj platformi CMF-EV razvijenoj zajedno s Nissanom i bit će prvi model s novim unutrašnjim uređenjem koje karakterizira spoj digitalnih instrumenata i središnjeg ekrana infotainmenta u obliku slova L. Kako će to otprilike izgledati pokazuju teaser fotografije koje je Renault objavio. Šef dizajna Gilles Vidal na online prezentaciji najavio je kako će ovakvo uređenje unutrašnjosti preuzeti svi budući modeli. “Vidjet ćete značajne promjene u unutrašnjostima, počevši od Meganea E”, rekao je Vidal.

Renault je objavio i jednu fotografiju električnog Meganea izvana, ali na njoj su tek vidljiva stražnja svjetla i novi logotip marke na poklopcu prtljažnika. Izgled podsjeća na konceptni Megane eVision predstavljen u listopadu prošle godine što nije nimalo slučajno. Tada je De Meo rekao kako taj koncept izgleda 95 posto kako će izgledati serijski električni Megane. On je imao elektromotor od 217 KS i 300 Nm koji se napajao iz baterije od 60 kWh što mu je dovoljno za doseg od 450 kilometara.

Brojke koncepta lako bi mogle biti prenijete i na serijski Megane E-Tech Electric, a treba dodati još i informaciju da platforma CMF-EV može primiti baterije od 40, 60 i 87 kWh, pa je vrlo vjerojatno da će se električni Megane nuditi i s nekoliko različitih baterija. Na istoj platformi na tržište krajem ove godine stiže Nissan Ariya.

Renault Megane E-Tech electric će biti službeno predstavljen na salonu automobila u Munchenu ove jeseni, ako salon bude održan…

Provjerite još

Renault Megane Conquest

Renault Megane Conquest – Kupe SUV za svakoga

Prvi puta proizvođač auta za mase nudi kompaktni SUV kupe po uzoru na premium modele. …