Scenic

Renault odustaje od Talismana, Scenica i Espacea

Prema izvorima iz Renaulta, francuska će marka značajno reducirati ponudu kako bi smanjila troškove što će značiti kraj za čak tri modela – Talisman, Scenic i Espace

Prema agenciji Reuters, koja se poziva na izvore bliske Renaultu, francuska marka priprema se za ozbiljno reduciranje ponude kako bi smanjila troškove. Kasnije ovog mjeseca Renault će objaviti službenu informaciju o tome kako će uštedjeti dvije milijarde eura u dvije godine.

Prema istim izvorima, još nije službeno odlučeno, ali Espace, Scenic i Talisman već se mogu smatrati “izbrisanim” modelima. Renault, kao i brojne druge marke, želi prebaciti fokus s monovolumena i klasičnih limuzina na crossovere i SUV-e. Izvori iz francuske marke kažu kako “nema daljnjeg razvoja monovolumena”.

Renault je prošle godine prodao 77.507 Scenica, što je 16 posto manje nego godinu ranije, prema podacima JATO Dynamicsa. Prodaja Talismana pala je 20 posto na 15.826 primjeraka, kao i Espacea kojih je u 2019. prodano samo 9561. S obzirom na te brojke, prilično je jasno zbog čega Renault od njih najvjerojatnije odustaje. Sad još samo čekamo službenu objavu.

Provjerite još

Strujići za neznalice

Sedam stvari koje svaki ljubitelj automobila mora znati o strujićima u svega par minuta Sve …