Rimac C_Two oborio svjetski rekord!

Bez rukavica, bez uljepšavanja, Mate Rimac je danas ispalio projektil u svijet automobilske industrije. Rimac Automobili C_Two je (neslužbeno) najbrži serijski automobil na četvrt milje!

S mobitelom u ruci, na ZTC-u u Velikoj Gorici, Mate je snimio video gdje Rimac C_Two na ubrzanju pojede Porsche Taycan, a po telemetrijskim podacima prođe četvrt milje, odnosno popularna 402 metra, za samo 8,95 sekundi! Gotovo pola sekunde brže nego Bugatti Chiron Sport koji trenutno službeno drži rekord. Također valja napomenuti da je Chiron pri tom bio na polu-trkaćim Michelin Cup2 gumama, dok je C_Two na običnoj cestovnoj Michelin PS4S gumi. Također, još uvijek nema punu snagu i mnoge dodatne funkcije za launch control. Ubrzanje do 100 km/h mu je bilo „samo“ 2,3 sekunde. Podsjetimo Rimac Automobili najavili su ubrzanje ispod dvije sekunde. Za očekivati je da će ovo vrijeme još “pasti”.

Zanimljivo je da je točno prije deset godina Mate Rimac na istom mjestu postavio pet svjetskih FIA i Guinnessovih rekorda za najbrže ubrzavajući električni automobil na svijetu, s poznatom zelenom „Kockicom“, BMW-om E30 koji je preradio na strujni pogon.

Neman iz Svete Nedjelje tek se zagrijava. Ovo će zaista biti automobil koji će “prekucati igricu”.

Provjerite još

Porsche Taycan

Porsche Taycan je Guinnessov rekorder u driftu

Električni Porsche Taycan postavio je novi Guinnessov rekord za najduži drift električnim automobilom na njemačkom …