Škoda Scala u kabrio izdanju

Škoda Scala uskoro će se ukazati kao kabriolet. Ipak, nitko je neće moći kupiti jer riječ je o tradicionalnom studentskom projektu kakav Škoda priprema već godinama

Još od 2014. Škoda polaznike svoje akademije potiče da jednom godišnje naprave jedan poseban model. Prošle godine rezultat toga bio neobični Moundiaq, pick-up verzija Kodiaqa. Niti ove godine studenti nisu bili ništa manje kreativni. Njih 20 rade na potpuno otvorenoj verziji Scale.

Još neimenovana Škoda Scala “spider” ima samo dva sjedala iza kojih su dvije izražene “grbe”, dizajnerski element koji viđamo na spiderima i speedsterima. Ovo je već sedma kreacija Škodinih studenata koji će svoj trud u obliku potpuno funkcionalnog vozila predstaviti u lipnju.

Škodini su studenti 2014. su napravili kabrio na osnovi malenog modela Citigo koji su nazvali Cityjet, sljedeće godine upoznali smo Funstar, zasnovan na Fabiji, a koji je podsjećao na Feliciju Fun. 2016. napravili su Atero, godinu kasnije Element. 2018. je Karoq ostao bez krova, a prošle je godine Kodiaq postao pick-up.

Provjerite još

Škoda Octavia RS iV uz pomoć struje do 245 KS

Kao što je već najavljeno, nova Škoda Octavia RS dobila je oznaku iV, a to …