Škoda Vision GT

Škoda Vision GT inspirirana trkačem iz 1957.

Za izložbu povodom češkog predsjedanja Europskom Unijom Škoda je pripremila zanimljivu viziju električnog trkaćeg automobila inspiriranu vlastitom povijesti

Izložba ‘Design and Transformation’ u Bruxellesu organizirana je povodom češkog predsjedanja EU, a na njoj brojne češke tvrtke izlažu svoje proizvode i dizajn iz razdoblja od 1990. do 2020. Jedna od njih je, naravno, Škoda koja je stvorila digitalnu viziju električnog trkaćeg automobila Vision GT.

Češki su dizajneri inspiraciju za ovu kreaciju pronašli u trkaćoj Škodi 1100 OHC iz 1957., a ona se i savršeno uklapa u seriju ‘Preobražaj ikona’ u kojoj su brojni važni modeli iz povijesti marke. Kao i 1100 OHC, Škoda Vision GT je crveni otvoreni trkaći automobil, ali je jednosjed u kojem vozač sjedi u sredini. Iznad futuristički oblikovanog karbonskog volana je tanka traka-ekran koja služi i kao vjetrobran, a važne se informacije projiciraju direktno na vizir vozačeve kacige.

Škoda 1100 OHC iz 1957.

Što se električnog pogona tiče, Škoda nije objavila nikakve specifikacije, ali zasigurno je riječ o mnoštvu konjskih snaga. Nije niti važno, jer i onako je riječ o digitalnom konceptu napravljenom za izložbu, ali to nikako Vision GT ne čini niti malo manje zanimljivim.

Izložba u Muzeju dizajna u Bruxellesu otvorena je do 8. siječnja sljedeće godine.

 

Provjerite još

Škoda Octavia pomlađenog lica

Škoda je odlučila osvježiti Octaviju kako bi i dalje zadržala jednaku privlačnost, ali promjene nisu …