Sljedeći u nizu sportaša je Hyundai Tucson N

Korejska marka uspješno ulazi u svijet sportskih modela, a nakon i30 i i30 Fastbacka sljedeći je na redu Hyundai Tucson N

Nakon uspjeha postignutog modelom i30 N Hyundai nastavlja širiti ponudu sportskih modela. Nedavno je predstavljena i N verzija i30 Fastbacka, a Korejci tu ne namjeravaju stati. Naprotiv. Sljedeći model na redu, ako je vjerovati pouzdanim izvorima iz Hyundaija, bit će Tucson N.

Hyundai Tucson N na tržište bi trebao stići u sljedeće dvije godine, a nekih ozbiljnijih informacija o motoru i performansama još uvijek nema. Očekuje se kako će razvijati najmanje 340 KS te da će od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od šest sekundi. To su brojke koje bi mu trebale osigurati konkurentnost u društvu Audija SQ5, Cupra Atece i budućeg Volkswagen T-Roca R.

Tucson će predvoditi paletu N proizvoda do dolaska posebnog modela koji Hyundaijev sportski odjel priprema već neko vrijeme. Riječ je o zasebnom modelu, a ne o sportskoj verziji postojećeg. Kada će taj automobil stići nije poznato, ali u Hyundaiju kažu kako se s njim ne žure, jer važnije je da bude stvarno impresivan. Prije njega na tržište, vjerojatno već sljedeće godine stiže i20 N sa 250 KS.