Renault Kadjar stigao je na hrvatsko tržište

Na hrvatsko tržište stigao je osvježeni Renault Kadjar koji ima više opreme, nove motore, a do kraja mjeseca dolazi s popustom do 16.000 kuna

Krenula je prodaja “novog” Renault. Ok, reći da je to novi auto bilo bi ipak netočno jer razlika na prvi pogled gotovo da nema. Najjednostavnije i u trendu s današnjim vremenom je reći da je Renault Kadjar doživio update. I to korisni update, moderniji izvana s full LED svjetlima, opremljeniji unutra s još boljim ozvučenjem, više pretinaca za odlaganje i novim sjedalima i naravno funkcionalniji s novim komandama na središnjem grebenu.

Ipak, najvažnije promjene su ispod lima. Pokreću ga novi, snažniji i štedljiviji benzinski i dizelski motori. Benzinski motori TCe FAP dostupni su udvije inačice: TCe 140 FAP s ručnim mjenjačem i EDC automatskim mjenjačem s dvije spojke  i TCe 160 FAP, također s ručnim i EDC mjenjačem, oba su 1,3 turbo. Dizel je sada također u dvije verzije, novi Blue dCi 115, 1,5-litreni motor koji u odnosu na motor prethodne generacije sada ima pet KS i 10 Nm više, što mu omogućuje uglađeniju vožnju uz nižu potrošnju. Taj će motor u početku biti dostupan s ručnim mjenjačem, a kasnije će mu se pridružiti i automatski mjenjač s dvostrukom spojkom EDC. Blue dCi 150 najmoderniji je motor dostupan za obnovljeni Kadjar. Obujma 1,8 litara razvija 20 KS više od 1,6-litrenog prethodnika , što mu omogućuje osjetno bolje performanse. Dostupan je s ručnimmjenjačem i s pogonom na prednje ili sva četirikotača.

Od predstavljanja 2015. Kadjar je prodan u više od 450.000 primjeraka. Pritom je iskoristio iskustvo Nissana u proizvodnji pogona na sve kotače te se istaknuo terenskim sposobnostima. Za verzije s prednjim pogonom i dalje je dostupan sustav ExtendedGrip. Verzije 4WD imaju tri načina rada. Kada je prekidač u položaju 2WD snaga se prenosi samo na prednje kotače kako bi se smanjila potrošnja goriva. Ako vozač odabere opciju Auto elektronički sustav automatski raspodjeljuje okretni moment između prednje i stražnje osovine. Do 50 posto okretnog momenta može se usmjeriti na stražnju osovinu. Za terenske izlete tu je opcija Lock
u kojoj je središnji diferencijal zaključan za stalnu raspodjelu okretnog momenta u omjeru 50:50 između prednjih i stražnjih kotača. Taj način rada, namijenjen posebno za terensku vožnju, aktivan je do brzine od 40 km/h.

Sada najbolji dio, cijena. Do kraja ovog mjeseca obnovljeni Kadjar ima popust i do 16.000 kuna, dolazi s četiri zimske gume i setom skija! Ako i ne trebate novi auto kupite ga jer dobivate skije gratis, a skijanje je sada in!

Provjerite još

Scenic

Renault odustaje od Talismana, Scenica i Espacea

Prema izvorima iz Renaulta, francuska će marka značajno reducirati ponudu kako bi smanjila troškove što …