Yaris GR-4

Sportski Yaris GR-4 stiže na posljednji reli sezone

Toyota Yaris pokazala je svoju sportsku stranu u prošloj generaciji u obliku modela GRMN, a sada je i novi Yaris GR-4 na istom putu

Možda je Toyota Yaris još uvijek automobil s drukčijim asocijacijama od sportske vožnje, ali podsjećamo vas na upravo takav Yaris GRMN. To je bila stvarno zabavna verzija mališana pod čijim se poklopcem nalazio 1,8-litreni motor s kompresorom koji je razvijao 212 KS. Automobil je razvio Gazoo Racing, sportski odjel Toyote, a sada isti odjel ima ozbiljne planove s novim Yarisom. Na Twitteru je objavljen teaser, a više bismo trebali saznati 17. studenog. Informacije o Yarisu GR-4 stići će iz Australije s  posljednjeg relija ove sezone u svjetskom prvenstvu.

Dotad možemo samo nagađati. Očigledno je kako ćemo ponovno upoznati sportski Yaris, a s obzirom da je Gazoo Racing ponovno za njega zadužen očekujemo zabavan auto ozbiljnih performansi. Što se krije iza oznake GR-4 nije poznato. Brojka 4 može označavati pogon na sve kotače, ali i snažan četverocilindarski motor. Trenutno Yaris nema nikakav četverocilindraš u ponudi. Ne treba nikako isključiti mogućnost povezanosti sa sportom, posebno jer će Yaris GR-4 biti predstavljen na reliju svjetskog prvenstva.

Provjerite još

Toyota Land Cruiser s više snage i novim sitnicama

Vječna i neuništiva Toyota Land Cruiser doživjela je još jedno lagano pomlađivanje koje se prije …