BMW M2 CS

BMW M2 CS prava je poslastica za kraj

420 KS u M2 Competitionu vam je premalo? Nema problema, za one koji uvijek žele više tu je novi BMW M2 CS, ograničena serija za kraj karijere M2 Coupea

BMW M2 Coupe uskoro bi trebao dobiti nasljednika. Dok su ostale Dvojke promijenile platformu i prešle na prednji pogon, budući M2 trebao bi ostati s “pravim” pogonom, dakako stražnjim. No, dok ne stigne nova generacija Bavarci su pripremili poslasticu za kraj aktualne generacije u obliku ograničene serije modela M2 CS.

BMW M2 CS pokreće isti 3,0 turbobenzinac kao i ostale verzije, ali ovdje razvija 450 KS i 550 Nm. To mu je dovoljno za ubrzanje iz mjesta do 100 km/h za samo četiri sekunde. To je vrijeme verzije sa sedmostupanjskim automatikom M DCT. Oni koji se odluče za ručni šestobrzinski mjenjač morat će se ozbiljno potruditi da istu radnju obave za 4,2 sekunde. Najviša brzina u oba je slučaja 280 km/h.

Serijski M2 CS dolazi s M adaptivnim ovjesom, kao i većim kočnicama. Diskovi su promjera 400 mm sprijeda i 380 mm straga, a i kočona kliješta snažnija su od onih na običnom M2. Karbonsko-keramičke kočnice su na popisu dodatne opreme. Pored toga, M2 CS ima i elektronski kontroliran zatvarač diferencijala, dorađen i glasniji ispušni sustav, a gume Michelin Pilot Sport Cup 2 montirane su na 19-colne naplatke koji teže samo devet kilograma svaki.

Izvana BMW M2 CS se odlikuje brojnim aerodinamičkim dodacima od karbonskim vlaknima ojačane plastike, a od takvog materijala su izrađeni i poklopac motora, krov, prednji splitter, stražnji difuzor… Što se tiče boja, tu nema biranja – u ponudi je samo Misano plava. Unutrašnjost obiluje Alcantarom i karbonskim detaljima, a sjedala presvučena Alcantarom i kožom dolaze iz modela M4 CS.

Provjerite još

BMW M3

BMW M3 i M4 pružaju pravo vozačko zadovoljstvo

BMW M3 i M4 provozali su se Nurburgringom, još uvijek maskirani, ali doznali smo još …