Aleksandar Vučić

Stellantis će proizvoditi električne automobile u Srbiji

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i glavni izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares potpisali su ugovor o investiciji u proizvodnju električnih automobila u Srbiji

Iz tvornice u Kragujevcu bi već za dvije godine trebali početi izlaziti električni automobili. Proizvodnju Fiata 500 L naslijedit će još nepoznati električni model, a ugovor o investiciji potpisali su prvi čovjek Stellantisa Carlos Tavares i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vrijednost investicije je 190 milijuna eura.

Srbija ima udio od 33 posto u tvornici u Kragujevcu. Vučić je rekao kako će Srbija morati razmotriti otvaranje velikog broja električnih punionica da bi privukli i domaće kupce, kao i razviti novi energetsku strategiju. “Morat ćemo osigurati jeftiniju struju i imati više obnovljivih izvora”, rekao je Vučić.

Stellantis nije dao nikakve detalje o automobilu koji će se proizvoditi u Srbiji, ali Tavares je rekao da će njegova platforma “savršeno odgovarati” manjim vozilima. “Ova nova platforma za električne automobile savršeno će odgovarati proizvodima iz A, B i C segmenta i poboljšat će učinkovitost i čista rješenja urbane mobilnosti naših marki.”, objasnio je Tavares.

Provjerite još

Carlos Tavares: Politika forsira električne automobile

Glavni izvršni direktor Stellantisa, Carlos Tavares ima dosta riječi kritike na račun političkog forsiranja električnih …