Chevrolet Corvette

Chevrolet Corvette dolazi u hibridnoj i posve električnoj izvedbi

Već je poznato kako će sljedeća generacija Chevrolet Corvette dobiti određenu električnu pomoć, ali novost je najava i potpuno električne verzije!

Više se niti Amerikanci ne boje koristiti poznata imena na električne automobile. Najbolji primjer za to je Ford Mustang Mach-E, ali i novi GMC Hummer. Chevrolet ide korak dalje i ugrađuje električni pogon u Corvette. Da, dobro ste pročitali – sportska ikona koja je nekoć bila pojam sirove benzinske snage imat će i električnu verziju. Chevrolet je to službeno priopćio u ponedjeljak. Istovremeno, prikazali su video s kamufliranom Corvette koja ima ispušne cijevi i čuje se prepoznatljivi zvuk V8 motora.

Otprije je poznato kako Chevrolet radi na hibridnoj verziji Corvette, a sada je objavljeno kako na tržište stiže početkom sljedeće godine. Nakon nje dolazi i potpuno električna verzija. Već se neko vrijeme spominje ime E-Ray, ali nije još jasno koja će od dvije verzije nositi to ime.

Nije poznato ništa niti o specifikacijama oba modela. Hibrid bi mogao biti posebno snažan, ako već dovoljno moćni 6,2 V8 dobije pomoć elektromotora. Kako će se električni model postaviti u ponudi u odnosu na hibrid i benzinski Z06 veći je misterij. Možda će biti direktna alternativa benzincu od 670 KS za one koji ne žele svako malo stajati na benzinskoj crpki, već žele malo duže biti na punjaču…

 

Provjerite još

General Motors bi se mogao vratiti u Europu

Nakon što je napustio europsko tržište američki automobilski div General Motors razmišlja o povratku u …