Suzuki Across prvi je plug-in hibrid japanske marke

Suzuki, kao prvi proizvođač koji isključivo nudi hibridne inačice svih modela, lansirao je novi model, plug-in hibridni Suzuki Across

Suzuki Across je robustan sportski SUV, opremljen sofisticiranim plug-in hibridnim sustavom E-Four, inteligentnim elektronskim sustavom pogona na sve kotače, koji omogućuje beskompromisne performanse, efikasnost i sigurnost. Suzuki Across je prvi model proizišao iz ugovora o poslovnoj suradnji s Toyota Motor Corporation.

Dizajn Acrossa kombinira snagu SUV-a i sportski izgled, dok plug-in hibridni sustav omogućuje ekstremno malu potrošnju i emisiju CO2, te iznimno jaki uglađen odaziv na gas. Napredni E-Four, elektronski upravljani sustav pogona na sve kotače, pruža vrhunski osjećaj sigurnosti i nudi iznimne vozne osobine. Suzuki Across potpuno je opremljen svim najnovijim sigurnosnim sustavima, koji vožnju čine još sigurnijom i još bezbrižnijom.

Plug-in hibridni sustav omogućuje iznimnu ekonomičnost, glatka ubrzanja i iznimno nisku emisiju CO₂, koja iznosi samo 22 g/km (po WLTP standardima). Osnovu plug-in hibridnog sustava čini snažan elektromotor, koji isporučuje ogroman okretni moment pri niskim brzinama, a kojeg upotpunjuje veliki i snažni 2,5-litreni benzinski motor, namijenjen isporuci snage i dodatnog okretnog momenta za još snažnija ubrzanja pri visokim brzinama.

Maksimalnoj snazi benzinskog motora od 136 kW (185 KS) i 227 Nm okretnog momenta, treba pridodati snagu prednjeg elektromotora snage 134 kW (182 KS) i 270 Nm te stražnjeg elektromotora snage 40 kW (55 KS) i 121 Nm. Kapacitet litij-ionske baterije od 18,1kWh (50,9 Ah), smještene u podnici automobila, apsolutno je dostatan za dnevne migracije, odnosno svakodnevne potrebe, dok benzinski motor otklanja sve brige oko razmještaja e-punionica na svim dužim putovanjima. Još jedna velika prednost ove koncepcije očituje se u činjenici da se baterija u potpunosti može napuniti tijekom noćnih sati, i na kućnu utičnicu, bez dokupljivanja električne snage.

Novi plug-in hibridni sustav omogućuje četiri načina rada: potpuno električni, kombinirano električno-hibridni, samo hibridni,  kao i rad namijenjen samo punjenju baterije. U EV, odnosno, električnom načinu rada, vozilo je pokretano isključivo snagom električnog motora i pripadajuće baterije, doku kombiniranom EV/HV modu i čistom HV modu, termički motor sudjeluje u distribuciji snage, ovisno o vozačevim zahtjevima, dok se u modu za punjenje baterija, termički motor koristi isključivo za punjenje baterija.

S druge strane, napredni sustav pogona na sve kotače omogućuje čisti 4×4 doživljaj, ali s promjenljivim odnosima prijenosa okretnog momenta između prednje i stražnje osovine. Taj odnos se može kretati u omjeru100:0 na prednjoj osovini, do 20:80 na stražnjoj osovini. Ovaj sustav stoga dodatno pridonosi stabilnosti, bez obzira radi li se o kretanju na skliskoj podlozi li brzoj vožnji kroz zavoje, a jednako je učinkovit i napravim off-road terenima. Sigurnosti u vožnji dodatno pridonosi najnaprednija tehnologija kao što je sustav izbjegavanja sudara, sustav nadzora napuštanja vozne trake, kao i aktivni tempomat. Poziv u nuždi, također je dio opreme Suzuki Acrossa.

Prodaja novog modela Suzuki Across predviđena je za jesen 2020., a obzirom na svoje emisijske karakteristike, novi Across bit će pogodan i za korištenje državnih eko-poticaja.

Provjerite još

Jeep Renegade i Compass kao plug-in hibridi

Jeep ozbiljno elektrificira svoju ponudu. Modeli Renegade i Compass s oznakom 4xe donose izvrsne performanse …