Suzuki Swift

Suzuki Swift u konačnoj verziji

Kao što smo već pretpostavili i najavili novi Suzuki Swift predstavljen je u serijskoj verziji koja je praktično jednaka kao prošlog mjeseca prikazan koncept

Na Japan Mobility Showu mnogi su japanski proizvođači prikazali neobične konceptne modele daleko od nekih konačnih serijskih verzija, a isto je napravio i Suzuki. S jednom iznimkom – Swift Concept je izgledao kao nešto što može odmah u prodajne salone. Upravo se to i dogodilo. Suzuki je pokazao gotovog Swifta za japansko tržište i teško je pronaći neku veću razliku u odnosu na koncept.

To znači da se i novi model može jasno prepoznati kao Swift, iako je na njemu gotovo sve izmijenjeno. Novi Suzuki Swift donosi drukčiji izgled, posebno sprijeda, s relativno visokim poklopcem i nisko postavljenim prednjim svjetlima. Tome pridonosi i uža maska ​​hladnjaka koja više nije prekinuta registarskom pločicom.

Unutrašnjost novog Swifta također je identična kokpitu koji je Suzuki ugradio u Swift Concept, zajedno s 9-inčnim središnjim ekranom. Ispod njega i središnjih ventilacijskih otvora komande su klima-uređaja s klasičnim tipkama. Dimenzije su ostale gotovo nepromijenjene, novi Swift dugačak je 3,86 metara i ima međuosovinski razmak od 2,45 metara. Međuosovinski razmak je jednak kao kod prethodnika modela, a ukupna dužina čak je 15 milimetara manja.

Suzuki je još uvijek prilično škrt s informacijama o tehnologiji. Znamo da će novi Swift u Japanu biti dostupan s novim 1,2-litrenim trocilindarskim benzincem potpomognutim sustavom blagog hibirda. Snaga se na kotače prenosi putem bezstupanjskog CVT mjenjača, a pogon može biti na prednje ili na sve kotače. Budući da je Suzuki trenutno jedini proizvođač koji nudi automobile s pogonom na sva četiri kotača u ovom segmentu u Europi, postoji velika vjerojatnost da ta baza kupaca s novim modelom ponovno može računati na verzije Allgrip.

Provjerite još

Ovako će izgledati novi Suzuki Swift

Krajem listopada u Tokyju bit će predstavljen Suzuki Swift Concept koji najavljuje novu generaciju jednog …