Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla opaka je vozačka igračka

Recept koji je izvrsno upalio na Yarisu Toyota je sada primijenila na Corolli. Rezultat je prava “babaroga” sa 304 KS i 370 Nm

Toyota već neko oduševljava sportskim modelima. Početkom 2020. predstavili su GR Yaris, a sada su jednaki recept primijenili na Corollu. Kao i Yaris, GR Corolla ima značajno širu karoseriju, pogon na sve kotače i isti 1,6-litreni trocilindarski turbobenzinac pod prednjim poklopcem.

Vanjski izgled jasno otkriva Corolline “opasne namjere”. Prednji je trag kotača širi za šest, a stražnji za osam i pol centimetara, a i to se vidi izdaleka. Zahvaljujući tome, kao i tvrđem ovjesu GR Corolla je ozbiljno brza u zavojima. U nosu, iza velike maske i ispod višeg poklopca s dodatnim otvorima za zrak nalazi se motor koji poznajemo iz GR Yarisa – 1,6-litreni trocilindarski turbobenzinac koji ovdje ima još više snage. Toyotini su inženjeri iz njega izvukli 40 KS više, što znači da sada raspolaže sa 304 KS i 370 Nm. Za povećanje snage, između ostalog, zaslužan je i novi ispušni sustav, a on ima i akustičnu, ali i vizualnu ulogu. Iz stražnjeg difuzora izviruju tri završetka ispušnih cijevi, jedan u sredini i po jedan sa svake strane.

Velika snaga i moment prenose se na sve kotače putem ručnog šestostupanjskog mjenjača iMT. Nažalost, Toyota nije još objavila performanse GR Corolle, ali možemo očekivati brojeve bolje od Volkswagen Golfa GTI, or Focusa ST i Hyundaija i30 N, nešto više u rangu Golfa R. Čisto za usporedbu, GR Yaris sa 40 KS i oko 200 kg manje do stotke stiže za 5,5 sekundi.

Naravno, Toyota, odnosno njezin sportski odjel Gazzo Racing, je napravila puno više od šireg traga i tvrđeg ovjesa na ovoj opakoj Corolli. Platforma GA-C na kojoj je ovaj model baziran učvršćena je dodatnim zavarima, a za manju massu zaduženi su krov od karbonskih vlakana i poklopac motora od aluminija. Straga su dvostruka poprečna ramena, a podnica je napravljena maksimalno moguće ravnom kako bi se smanjio otpor zraka. I sprijeda i straga su ventilirani kočioni diskovi. Na popisu opcija je Torsenov zatvarač diferencijala sprijeda i straga.

Unutrašnjost GR Corolle nije toliko napadna kao vanjština. Nije baš serijska, ali promjene su suptilnije. Najuočljivije razlike su sportska sjedala, GR logotipi na volanu i digitalnim instrumentima. Ti isti digitalni instrumenti imaju i malo drukčiju grafiku od one na “civilnim” Corollama.

Za kraj ostaju loše vijesti. Toyota GR Corolla nije u planu za europsko tržište. Predstavljena je u SAD-u, gdje će se i prodavati, kao i na japanskom tržištu. U Europi je fokus na GR Yaris, dijelom i zbog njegovog sudjelovanja WRC-u. Možemo se samo nadati da će veliki interes europskih kupaca nagovoriti Japance da jednom promijene mišljenje…

Provjerite još

Toyota Relax

Toyota Relax program jamstva do 10 godina

Toyota je brigu o zadovoljstvu podigla na još višu razinu i uz pomoć programa Relax …