Rolls-Royce Spectre

Prvi električni Rolls-Royce testira se na -40

Rolls-Royce Spectre bit će prvi serijski električni model ovog proizvođača, a trenutno odrađuje testiranja na niskim temperaturama u Švedskoj

Rolls-Royce se priprema na dolazak svog prvog serijskog električnog modela, Spectre. Iako još uvijek kamufliran, automobil jasno nalikuje modelu Wraith, ali britanska marka kaže kako slijedi drugi primjer. Već neko vrijeme Rolls-Royce Spectre skuplja testne kilometre, a sada je na sjeveru Švedske u Arjeplogu gdje se provjeravaju njegove mogućnosti na niskim temperaturama. Tamo je često hladnije i od minus 40 stupnjeva Celzijusa, a upravo su to uvjeti u kojima električni automobili imaju najviše problema.

Nažalost, Rolls-Royce još nije objavio detalje o performansama i dosegu velikog kupea, ali je objasnio malo o tome gdje se on uklapa u njegovu ponudu. Iako na prvi pogled nalikuje na Wraith, vjerojatnije je puno sličniji Phantomu. Britanci govore o platformi za “najekskluzivnije modele”, a najvjerojatnije je onda riječ o platformi Phantoma nazvanoj Architecture of Luxury.

Isto tako, čini se kako je Spectre veći od Wraitha. To potvrđuje i tvrdnja Rolls-Roycea kako je on “duhovni nasljednik” Phantom kupea. Iako je Wraith donekle ispunio prazninu koju je ostavilo ukidanje Phantom kupea on je ipak manji i dijeli platformu s Ghostom. Druga naznaka koja govori o veličini su 23-colni kotači Spectrea. Prema Rolls-Royceu, to će biti prvi put nakon 1923. da kupe ove marke ima tako velike kotače u serijskoj opremi.

Službeno predstavljanje Spectrea očekuje se ove godine, a na tržište bi trebao stići sljedeće godine.

Provjerite još

Rolls-Royce Phantom

Uglađenije lice za Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom je osvježen, a između ostalog dobio je i novo lice s posebnom, manje …