Rolls-Royce Phantom

Uglađenije lice za Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce Phantom je osvježen, a između ostalog dobio je i novo lice s posebnom, manje upečatljivom maskom

Nemoguće je ne započeti priču o faceliftu Rolls-Royce Phantoma bilo čime drugim nego njegovom prednjom maskom. Kao prvo, to je najuočljivija promjena izvana, a kao drugo, to je i dalje najupadljiviji dio automobila. Nova je maska manje upečatljiva i djeluje uglađenije. Naravno da je i dalje ogromna, ali sada je puno više u skladu s elementima koji ju okružuju. Za početak nema više hrpe kroma koji ju je okruživao. Poznata statua “Spirit of Ecstacy” također je redizajnirana u aerodinamičniji oblik. Na gornjem dijelu, sada osvijetljene maske, nalazi se kromirana traka koja se optički spaja s LED elementima u malo drukčije oblikovanim svjetlima.

Malo je promjena na ostatku karoserije i odbojnicima. Ali zato u ponudi ima novih naplataka i to vrlo posebnih. Tako, primjerice, Rolls-Royce nudi naplatke od nehrđajućeg čelika, ali i gotovo zatvorene “disk kotače”. Sada kupci mogu naručiti Phantom i s tamnim kromom i više crnih detalja što je dosad bilo dostupno samo na Ghostu i Cullinanu.

Što se tehnike tiče, promjena nema. Ova, službeno osma, generacija Phantoma na tržištu je od 2017., a osvježeni model označen je kao Series II i trenutno zapravo nema konkurencije na tržištu.

Provjerite još

Rolls-Royce Spectre

Prvi električni Rolls-Royce testira se na -40

Rolls-Royce Spectre bit će prvi serijski električni model ovog proizvođača, a trenutno odrađuje testiranja na …