Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7 električna je alternativa Passatu

Volkswagen ID.7 velika je električna limuzina koja najavljuje izvrstan doseg s jednim punjenjem baterije od čak 700 kilometara

Na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu često upoznajemo i novosti iz automobilske industrije. Tako je, primjerice, Volkswagen odlučio upravo tamo po prvi puta predstaviti ID.7, svoj šesti električni model označen slovima ID. U Europi Volkswagenova obitelj ID sastoji se od četirimodela – ID.3, ID.4, ID.5 i ID. Buzz, a u Kini njemački proizvođač nudi i ID.6. Nakon modela ID.3, novi je Volkswagen ID.7 drugi automobil koji VW označava kao „svjetski model”, što znači da će biti dostupan u Europi, SAD i u Kini.

Volkswagen ID.7 zapravo je najlakše opisati kao električnu alternativu Passatu, a riječ je zapravo o serijskoj verziji koncepta ID. Aero predstavljenoj prošle godine. Iako je ID.7 još uvijek kamufliran uzorkom živih boja, vidljive su brojne poveznice s konceptom. Čini se kako će s vremenom ID.7 dobiti i karavansku verziju, što je Volkswagen najavio konceptom ID. Space Vizzion iz 2019.

Unutrašnjost je uređena na tragu ostalih ID modela, što znači jednostavno, čisto i minimalistički. Ono što se ne uklapa u minimalizam je veliki središnji ekran dijagonale 15 inča. Dok je središnji ekran veći nego na ostalim ID modelima, onaj iza upravljača još je manji i jednostavniji. Štoviše, uklopljen je u traku s ventilacijskim otvorima koja vertikalno dijeli armaturu. Novost je i nešto što Volkswagen naziva inteligentnim sustavom klimatizacije koji, između ostalog, prati s koje strane dolazi sunce kako bi adekvatno ohladio unutrašnjost.

Volkswagen još nije objavio tehničke specifikacije, ali i ono što je objavio vrlo je zanimljivo. Ranije je najavljivan doseg od 600 kilometara za ID.7, ali sada se njemački proizvođač hvali s čak 700 kilometara s jednim punjenjem baterije. Naravno, Volkswagen ID.7 baziran je na platformi MEB, kao i sva njegova električna braća. Konceptni ID. Aero imao je bateriju od 77 kWh, pa očekujemo da će takva biti i u ID.7, uz još nekoliko opcija većih i manjih baterija.

Nijemci još uvijek skrivaju i vanjske dimenzije ovog automobila, osim međuosovinskog razmaka koji je čak 2,97 metara. To je 20 centimetara više od Passata, što i nije direktno usporedivo zbog različite arhitekture električnih automobila, ali je i jednako toliko više od modela ID.4 i ID.5. To garantira iznimno prostranu unutrašnjost ove električne limuzine.

Svjetska premijera serijske verzije, bez kamuflaža i s punim tehničkim specifikacijama, planirana je za drugi kvartal ove godine.

Provjerite još

Stiže Volkswagen Golf osam i pol

Volkswagen Golf dobiva facelift. Kao i kod ID.3, puno je pažnje posvećeno poboljšanju jednostavnosti korištenja, …