Jeep Renegade

Jeep Renegade 1,0 Limited

Da postoji ta kategorija u izboru automobila, Jeep Renegade bi bio mister simpatičnosti. Količinu pametno osmišljenih detalja na njemu teško možete zamisliti

Ok, rijetko pišemo testove s ovakvim guštom i entuzijazmom, stoga pokušajte uhvatiti barem djelić našeg oduševljenja. Prijašnji Renegade nas je zaintrigirao, a ovaj novi je jednostavno ispravio sve sitnice koje smo onom starom mogli ikada zamjeriti. Postao je tek nešto bolje vozan automobil, ali je postao toliko više karizmatičan Jeep da nas je naprosto osvojio. Velika igračka! Dizajnerski tim imao je zadatak da stvore autentični Jeep modernog dizajna, koji će podsjećati na starog ratnog Willysa, koji je i proslavio marku. Njihov je rezultat fascinantan. Jeep Renegade se prodaje poput krumpira, prošle je godine isporučeno 80.000 ovih mališana.

Kad kažemo mališan, nemojte nas shvatiti doslovno. Renegade je tek malen naspram svoje braće i sestara. Velik je, no dimenzije skriva vrhunskim detaljima koji ga ujedno čine robusnim i nepokorivim. Počnimo od trapezoidnih blatobrana s plastičnim obrubom, mišićavog prednjeg branika, velikih staklenih ploha i kockaste haube s izbočenjem.

Ako pažljivo pogledate svjetla vidjeti ćete da su dizajneri išli toliko daleko da repliciraju Willysa da svjetla podsjećaju na ona s ratnog Jeepa na kojem su bila oblijepljena, kako bi noću bio što manje uočljiv. Zahvaljujući LED lećama, ova svjetla su fascinantno jaka, čak pedeset posto bolja nego stara. Detalji su i na stražnjim svjetlima koja u sredini tog kockastog oblika imaju prepoznatljiv logo prednje maske sa sedam rebara i svjetala. Stražnja svjetla podsjećaju na stare vojne kanistre za gorivo.Na prednjem staklu je decentni amblem malenog Willysa koji se penje na dinu, odnosno rub vjetrobrana.

Detalji poput ovih nastavljaju se i u unutrašnjosti. Prvo ćete primijetiti Jeep amblem na zvučnicima, zatim na kućištu zrcala za vožnju unazad. Onda ćete s vremenom primijetiti prihvat za čaše u sredini koji je također kockastog oblika, otvori za ventilaciju podsjećaju na bunkere. Skrivenih detalja ima napretek i svaki će vas barem malo obradovati.

Infotainment je također odličan. Pravi Jeep, funkcionalan, jednostavan i usklađen s tim kockastim dizajnom. Uconnect sustav s 8,4 inčnim ekranom kompatibilan je s Android Auto i Apple CarPlay funkcijama. Nijedna komponenta u ovom automobilu ne djeluje kao da je preuzeta s drugog auta i pljusnuta unutra. Usklađen je i djeluje kao konkretan, originalan proizvod

Prostrana unutrašnjost nudi puno mjesta za glavu, čak i za one najzahtjevnije putnike. Oko vas je gomila pretinaca i u nijednom slučaju se ne osjećate zakinuti za komfor. Bilo da tražite spremnik za sitnice ili mjesta za noge.
Doduše, položaj sjedenja je malo čudan. Sličan je onom u Fiatu 500. Ovo je ipak automobil iz terenske obitelji i volan mora biti neobično visok i napadan. Tako da mu je oprošteno. Sjedi se relativno nisko s obzirom na dimenzije.

Kod prednjepogonaša kakav je bio naš testirani primjerak, osjećaj je da vuče stražnje noge za sobom kad dođe do rastresitog terena. Nije šampion po pitanju vozne dinamike. Naginje se i ponire. Posve očekivano i bez iznenađenja. 4×4 modeli su kudikamo „utegnutiji“ po pitanju promjena smjera, no ovaj je šparan i za 90 posto potreba gradskog putnika – savršen. Velik je, a pregledan i lak za korištenje. Ženska populacija će ga obožavati.

Vrijedi li? Da! Ne možemo ovo dovoljno podcrtati. Ovo je jedan od onih automobila koji klincima ostaju u sjećanju i koji ih oblikuju za nadolazeće godine. Vaš mališan će pamtiti sve detalje na ovom automobilu, koje vi možda nikada nećete ni primijetiti. Zbog takvih sitnica će kasnije kupiti Jeep. Ovo nije „još jedan automobil“. Iako je Jeep Renegade možda najslabiji po pitanju terenskih sposobnosti u Jeep obitelji, definitivno ima svoju karizmu, svoj karakter. I iskreno, upravo je onaj Jeep koji vam treba ako niste Indiana Jones, ne penjete se po planinama, ne idete na more „zračnom linijom“, a volite Jeep. Najslađa mala kutija na četiri kotača.

Jeep Renegade 1,0 Limited
Motor: turbo benzinski, 1,0 l, tri cilindra
Snaga: 88 kW/120 KS pri 5750 o/min
Moment: 190 Nm pri 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,2 s
Najviša brzina: 185 km/h
Dimenzije: 4236/1805/1667 mm
Međuosovinski razmak: 2570 mm
Potrošnja (EU): 6,5/5,3/5,9 l/100 km
Emisija CO2: 134 g/km
Cijena: 177.550 kuna (više informacija na www.jeep.hr)

 

Ocjene

Performanse - 6
Udobnost - 8
Oprema - 7
Ekologija - 7
Cijena - 8

7.2

Automobil koji će zadovoljiti sve vaše potrebe, a vašoj djeci rasplamsati maštu