Mazda 3 SkyActiv-X

Mazda 3 Sedan SkyActiv-X 180 GT Plus

Od ove generacije Mazde 3 u proizvodnju krenuo je i motor SkyActiv-X koji u sebi pokušava spojiti dizelske i benzinske vrline. Koncept nije novost, ali Mazda ga je prva dovela do serijske proizvodnje

Nakon niza Mazdi 3 u petvratnoj verziji na red za testiranje stigla je i njezina izvedba Sedan, klasična limuzina koju mnogi, ne bez razloga, zovu “malom Šesticom”. No, osim karoserijskog oblika, naš je testirani primjerak na poklopcu prtljažnika imao i dosad nepoznat natpis SkyActiv-X. No, krenimo redom.

Limuzinska verzija Mazde 3 već je generacijama vizualno najuspješnije “produženi” kompakt, a niti aktualna generacija nije u tome iznimka. Sprijeda ima jednaku nisko postavljenu njušku, dok straga ovakav karoserijski oblik znači liniju prozora pod manjim kutem. Rezultat su bolja preglednost sa stražnjih sjedala i više svjetlosti u kabini. Svakako više nego u pomalo klaustrofobičnoj verziji s pet vrata.

Iznutra Mazda nastavlja s jednostavnim oblicima s kojima su započeli još sa sportskim modelom RX-8. Naravno, ovdje je kvaliteta materijala značajno bolja i vozačko je okruženje iznimno ugodno. Mazda je većom Šesticom pokazala da se po pitanju kvalitete u unutrašnjosti može mjeriti s njemačkim premium konkurentima, a Trojka tu priču jednostavno donosi u klasu niže. Prostora ima posve dovoljno i na vrlo udobnim prednjim sjedalima, a niti na stražnjoj klupi ponuda nije loša.

Najvažnija i najzanimljivija stvar kod ove Mazde 3 je njezin motor. Riječ je o benzinskom motoru od dvije litre koji nosi oznaku SkyActiv-X i jedan je od tehnološki najnaprednijih primjeraka koji danas možete kupiti. To je zbog toga što ovaj motor smjesu goriva i zraka pali kao dizelaš i kao benzinac, s  idejom da spaja najbolje od dva svijeta – uglađenu benzinsku snagu bez dušikovih oksida u ispuhu i CO2 poput dizelaša. Mazda kaže kako potrošnja može biti oko 20 posto niža u prosjeku, a u određenim uvjetima i 30 posto niža. Radi s većim kompresijskim omjerom od 16,2:1 što je prilično “dizelski”. To nije posve dovoljno za samozapaljenje smjese, kao kod dizelaša, pa se to rješava dodatnim ubrizgavanjem goriva i malenom iskrom svjećice što pokreće zapaljenje. Time se podižu temperatura i tlak čime se pokreće izgaranje. Time je proces izgaranja u motoru vrlo ekonomičan i vrlo čist.

Uz to, za dodatno smanjenje potrošnje SkyActiv-X motor je opremljen i sustavom blagog hibrida. Zahvaljujući njemu i sustav start-stop je agresivniji u gradskoj vožnji. Pod agresivniji mislimo na njegovo programiranje, a ne na način na koji se uključuje i isključuje motor. To je sve samo ne agresivno. Zapravo ovako brz i učinkovit sustav još nismo vidjeli. Dok većina drugih sustava pokreće motor kada pritisnete papučicu spojke, ovdje se motor ponovno pokreće tek kada ručicu mjenjača stavite u brzinu.

Motor razvija 180 KS i 224 Nm što je poprilično, barem što se snage tiče. Iznimno je tih i uglađen, a snagu razvija vrlo linearno, pa je dojam da se dio tih konja negdje razbježao. Šalu na stranu, stvarno nema nikakvog udarca u leđa kada pritisnete gas, bez obzira na koliko okretaja. Istovremeno, auto ubrzava do 100 km/h, 150 km/h, 200 km/h… uporno i konstantno. Jednostavno linearnost razvoja snage potpuno “ubija” doživljaj ubrzanja i auto je brži nego što se to na prvu čini.

Koliko je štedljiv? Pa, poprilično. Kada u gradu poslušate njegovu želju za ubacivanjem u višu brzinu, a često to preporuča već na 1500 okretaja što ne rade niti dizelaši, mogli bi se ugodno iznenaditi. Uz pažljivu vožnju Trojka se može voziti s pet-šest litara u gradu što su posve dizelske brojke. Potrošnja slična dizelskoj je i na autocesti na kojoj smo uz gužvu i visoke brzinske prosjeke trošili tek šest i pol litara. Svaki drugi benzinac u jednakim bi uvjetima bio žedniji.

Mazda 3 u limuzinskoj verziji s benzincem od 122 KS i početnim paketom opreme stoji 177.820 kuna. SkyActiv-X dolazi tek s dva najbogatija paketa GT i GT Plus, a cijena prvog je 201.300 kuna. Paket GT uključuje automatski klima-uređaj, navigaciju, 18-colne kotače, head-up displej, LED matrična svjetla… Paket GT Plus, kakav je imao naš testirani automobil donosi još grijana sjedala, kameru za vožnju unatrag, pametni ključ… Tako opremljena Mazda 3 stoji 210.664 kuna do registracije. Naš je testirani primjerak još imao doplate za boju, tepihe i kadicu u prtljažniku, što mu je cijenu podiglo na 217.080 kuna. Puno. Oprema je raskošna, motor snažan i štedljiv, što u određenoj mjeri opravdava ovu cijenu.

Mazda 3 Sedan SkyActiv-X 180 GT Plus
Motor: benzinski, 2,0 l, 4 cilindra
Snaga: 132 kW/180 KS pri 6000 o/min
Moment: 224 Nm od 3000 o/min
Pogon: na prednje kotače
Mjenjač: ručni, 6 stupnjeva
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 8,2 s
Najviša brzina: 216 km/h
Dimenzije: 4660/1795/1435 mm
Međuosovinski razmak: 2725 mm
Potrošnja (NEDC): 4,5 l/100 km
Emisija CO2: 102 g/km
Cijena: 217.080 kuna (više informacija na www.mazda.hr)

 

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 8
Oprema - 9
Ekologija - 8
Cijena - 6

7.6

Mazda 3 Sedan nudi dojam umanjene Šestice, prostrana je i vrlo udobna, a motor SkyActiv-X zanimljivo je rješenje koje ima svojih mana, ali može biti vrlo štedljiv

Provjerite još

Dominik u vodstvu

Dominik Orešković pobjedio je ljetnu utrku i potpisao se u „imenik“. Može na zasluženi odmor. …