Opel Astra Sports Tourer

Opel Astra Sports Tourer 1,6 BiTurbo CDTI

Prostrani prtljažnik, prvo je što padne na pamet kad ugledate karavansku inačicu. Astra Sports Tourer posjeduje i brojne druge kvalitete. To su prije svega prostranost i odličan motor

Karavani su sve ljepši i ljepši. Sve poželjniji. Na kraju krajeva i sami smo zagovornici karavana nad dosadnim, jajastim monovolumenima. Karavanske inačice imaju kudikamo bolju voznu dinamiku u većini slučajeva i zahvaljujući trudu dizajnera, nekolicina modela izgleda bolje u karavanskoj nego običnoj inačici. Astra je tu na granici, no ono što nudi u ukupnom paketu kliknulo je na sve kućice. Sve što jedna obitelj traži u automobilu. Prostrana, štedljiva, brza, moderna i dobrih voznih svojstava.

Naziv Sports Tourer bazira se prvenstveno na dizajnu, još jednom pokušaju da karavan ne ispadne dosadan. I da budemo potpuno iskreni – u tome su i uspjeli. Duge dinamične linije koje se nastavljaju od nosa prema stražnjem kraju, uključujući i metalnu lajsnu na stražnjem dijelu, definitivno joj daju dinamičniji izgled nego što je to bilo s prijašnjom generacijom. Priču dodatno podižu i detalji preneseni s kratke inačice, te pametna prednja LED svjetla.

Neki će ju karakterizirati da je po brojkama zapremine prtljažnika slabija od konkurenata. Međutim Astra Sports Tourer neće od nas dobiti kritiku po tom pitanju, jer je u njenom krojenju veći naglasak bio na važnije stvari, za primjer prostor za putnike straga gdje je iznimno puno mjesta za noge čak i za visoke putnike. Utovarna podnica je ravna i sjedala pri spuštanju daju ravan prtljažnik, pristojan i pristupačan i za ozbiljniji shopping u Ikei. Tu su i ankeri za vezanje prtljage, te rolo za skrivanje prtljage od neželjenih pogleda. Obitelji s malom djecom oduševiti će pristupačnost ISOfix prihvatima, a na dužem putovanju ovakav auto upotpuniti će sve njihove potrebe

Opel radi jednu stvar vrhunski već niz godina, a to je položaj sjedenja i mogućnost prilagodbe upravljača. Lako je pronaći dobar položaj. Ali nikako da se maknu od predugog hoda pedala i mjenjača. Na mjenjač se naviknete, ali svaka vožnja kroz grad je kao šetnja kroz park, nahodate se po pedalama.

Dinamika vožnje je jedna od najboljih u klasi. Teško joj je naći manu. Skreće i koči solidnije nego što smo očekivali od karavanske izvedbe. Sprijeda su golemi 300 mm diskovi koji ulijevaju povjerenje. Motor je pravi dragulj. Biturbo sustav dva punjača radi po principu da je manji aktivan u punoj snazi u niskim okretajima dok veliki preuzima od srednjih okretaja. Ne ostaje bez daha i pruža solidan potisak od nule. Ubrzanje od 8,9 sekundi do 100 km/h za ovoliki automobil je više nego solidan rezultat.

250.000 kuna za obiteljski karavan? Puno je. Ali! Ako s testne Astre Sports Tourer poskidamo nadoplate, Dynamic oprema bez doplata, s ovim motorom košta 173.110 kuna. To je već solidna odskočna daska budući dolazi s navigacijom i koječim. Odaberete li doplate pametno, možete se provući ispod 200.000 kuna sa opremom solidno nakrcanim automobilom. Primjerice uzmete paket inovacije koji donosi InteliLux svjetla koja vrijede svake kune, automatsku dvozonsku klimu, parkirne senzore sprijeda i straga i više vam do pune sreće ni ne treba. Osnovna Astra Sports Tourer dizel s 95 KS kreće već od 141.000 kuna. Naš je pak savjet da se držite BiTurbo motora. Nećete požaliti.

Opel Astra 1,6 BiTurbo CDTI Dynamic
Motor: četiri cilindra 1,6, biturbo dizelski
Snaga: 118 kW/160 KS pri 4000 o/min
Moment: 350 Nm od 1500-2250 o/min
Mjenjač: ručni, šest brzina
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 8,9 s
Najviša brzina: 220 km/h
Dimenzije: 4702/1871/1510 mm
Međuosovinski razmak: 2660 mm
Potrošnja (EU): 5,2/3,6/4,2 l/100 km
Emisija CO2: 112 g/km
Cijena: 245.000 kuna (više informacija na www.opel.hr)

Ocjene

Performanse - 7
Udobnost - 6
Oprema - 6
Ekologija - 8
Cijena - 6

6.6

Udobna i prostrana, Astra ST je pravi gutač kilometara. Prtljažni prostor je i dalje golem, a prostranost zaslužuje svaku pohvalu