Ne jedan nego dva C_Two na Grobniku!

I dok neki čekaju snijeg, Rimac Automobili testiraju bez posustajanja. Grobnik je bio domaćin prvog ovosezonskog testa pravog električnog remek djela

Rimac Automobili ovih dana neumorno testiraju. Dvije C_Two “mule” pojavile su se na Grobniku, gotovo nečujno i zavrtjele prve ovosezonske kilometre. Naime, Rimac testni team protresao je oba automobila prije daljnjih testiranja. “Mule” su u automobilskoj industriji izrazi za vozila koja su prva iteracija nakon konceptnog primjerka. To su prvi vozni primjerci koji u većini slučajeva nemaju performanse budućeg automobila, ali su prilično blizu po izgledu i postavkama.

Rimac Automobili imaju dvije. Jednu za razvoj ovjesa i dinamike vozila i drugu za razvoj pogona i aerodinamike. Na Grobniku su im protegnuli noge prije nego ih podvrgnu detaljnim testiranjima. Testni vozač Rimac Automobila ujedno je i potpisnih mnogih redaka Auto i točke, a za testiranje Miroslav Zrnčević Mrgud je samo skromno rekao: “Idemo na Nardo. Imamo važnog posla. To je mjesto gdje se puno radi, malo priča, ali je apsolutni raj za testnu ekipu jer ima sve što vam treba. Od ovala, preko trkaće staze i velikog otvorenog poligona za provjeru granica dinamike automobila. Zbog odlične klime i dobre infrastrukture tamo testiraju svi, od Porschea, Ferrarija, McLarena, Lamborghinija do Ducatija”. O detaljima nije htio pričati, “radit ćemo između ostalog i s Pirellijem na testiranju guma. S njihovim glavnim test vozačem, čovjekom s gomilom iskustva i njihovim vrhunskim timom.” Neki ljudi jednostavno imaju težak posao.

Druga “mula” nedavno je osvanula na instagram profilu neznanog junaka iz Rusije gdje se vrti u prekrasnoj pirueti na stazi. Nismo uspjeli dokučiti o čemu je riječ. O takvim stvarima se ne pita, pustimo dečke i cure neka rade. Jedno je sigurno, u Svetoj Nedelji nastaje nešto predivno, brzo i iznimno napredno, a ekipa koja radi na najbržem električnom hypercaru na svijetu je upravo “naše gore list”. Svaka im čast.

Provjerite još

Informativna radionica istraživačkog projekta EVBattPredtect

Informativna radionica projekta Dinamička prediktivna zaštita integriteta baterije električnog vozila u organizaciji tvrtke Rimac Tehnology …