Dacia Spring Electric

Dacia Spring Electric – Rumunjska električna revolucija

Dacia je obećala napraviti najjeftiniji električni automobil u Europi i to je obećanje ispunila. Imali smo ekskluzivnu priliku kao jedini novinari iz Hrvatske voziti Daciju Spring Electric i uvjeriti se kako se ovaj maleni rumunjski električar snalazi u gradskom prometu, kojem je prije svega i namijenjen

Priča o Dacijinom električnom automobilu dostupnom širokim masama, barem za javnost, započela je početkom prošle godine. Za Salon automobila u Ženevi, koji je trebao biti održan početkom ožujka, rumunjska je marka pripremila koncept Spring Electric. Naravno, predstavljen je virtualno, a čelni ljudi Dacije najavili su kako će na njegovoj osnovi nastati “najpovoljniji europski električni automobil”. Otprilike osam mjeseci kasnije, u listopadu prošle godine, predstavljen je serijski model Dacia Spring Electric.

Cijena tada još nije objavljena, ali najavljeno je kako osnovni model ne bi trebao koštati više od 20.000 eura. S dolaskom ovog proljeća, uz malo simbolike (spring je na engleskom proljeće), krenula je kampanja na većini europskih tržišta, uključujući i hrvatsko, pa smo saznali i cijenu. Dacia je ispunila obećanje i to u potpunosti. Cijena osnovne verzije u Hrvatskoj je 133.333 kune, a njezina oprema uključuje ručni klima-uređaj, električne podizače svih prozora, ABS, ESP i šest zračnih jastuka. U ponudi su još dvije verzije, ali o njima kasnije.

Kada smo dobili poziv da ekskluzivno, kao jedini novinari iz Hrvatske, vozimo Daciju Spring nismo se niti sekunde dvoumili. Nema tih granica, PCR testova, potvrda, poziva, trećeg vala , crvenih zona i koječega ostalog što nas je moglo odvratiti od puta u Milano, gdje nas je čekao Spring. Ovaj auto ima potencijala za “električnu revoluciju”, pa se prilika ne propušta.

Malo veći od Twinga
No, krenimo od početka. Dacia Spring novost je za Daciu i za Europu, ali ovaj model nastao je na osnovi Renaulta K-ZE koji se prodaje na kineskom tržištu. Od njega su stigli tehnologija i osnovni izgled unutrašnjosti, dok je na to Dacia dodala svoj DNK, a rezultat je simpatičan mališan koji podsjeća na danas toliko popularne crossovere. Dacia Spring Electric je 3,73 metra dug petvratni kompakt koji je širok 1,58 metra i visok 1,52 metra. Time je električna Dacia samo 14 centimetara duža od Renault Twinga.

Dakle, riječ je o gradskom automobilu u kojem ne treba očekivati obilje prostora. Ako su vozač i suvozač nešto većih gabarita iza njih neće ostati puno mjesta na stražnjim sjedalima, ali u 3,72 metra teško je očekivati više. Realno, rijetki će se odrasli voziti straga, pa je za svakodnevnu vožnju do posla, uz eventualni posjet školi ili vrtiću prostora posve dovoljno. Prtljažnik je zapravo prilično prostran za ove dimenzije automobila. Osnovni mu je obujam 270 litara, a preklapanjem stražnje klupe oslobađa se 600 litara prostora.

Ono što će smetati višim vozačima je nizak gornji rub vjetrobrana. Nije problem u visini krova, jer tu prostora ima, već baš u nisko postavljeno  vjetrobranskom staklu, pa smo se u vožnji ulicama Milana malo više saginjali kako bi vidjeli semafore i neke znakove nego što smo očekivali.

Dosta opreme
Nove generacije Sandera i Dustera napravile su korak naprijed po pitanju dojma kvalitete unutrašnjosti i opreme, ali Spring nas vraća u originalni Dacijin “low budget” osjećaj. Nije loše, ali je definitivno jednostavnije i skromnije, s instrumentima koji podsjećaju na prošli Sandero. Ipak, volan je poput onog u novom Sanderu, a s njim je vozač najviše u kontaktu. Između sjedala je jednostavni okretni prekidač kojim se upravlja mjenjačem, a koji nudi samo tri položaja – D, N i R.

Ipak, oprema nije toliko siromašna, naprotiv, kada ju stavimo u kontekst cijene zapravo je vrlo bogata. Automobil koji smo vozili imao je bogatiji paket Business što znači da je, uz ono što smo nabrojali kod osnovne verzije, imao i infotainment sa 7-inčnim središnjim ekranom i kameru za vožnju unatrag.

Daciju Spring Electric pokreće elektromotor od 44 KS i 125 Nm koji struju crpi iz baterije od 27,4 kWh. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje čak 19,1 sekundu, a najviša je brzina 125 km/h. To vrijedi ako se vozač koristi normalnim načinom rada, a ako uključi način Eco snaga se ograničava na 32 KS, a doseg produžuje do devet posto. Obje brojke snage stvarno su skromne, ali 125 Nm okretnog momenta glavno je za pokretanje 970 kilograma teškog automobila, a to je već puno bolji odnos. Dodamo li tome i da je moment elektromotora praktično na raspolaganju od kretanja jasno je da je Dacia Spring Electric puno življi u vožnji nego što to brojke pokazuju. Zapravo puno važniji je podatak da ubrzanje do 0 do 50 km/h traje 5,8 sekundi.

Okretna u gradu
To se potvrdilo i u praksi. Vožnja u gradskom prometu gdje se sve praktično odvija od 0 do 60 km/h potpuno je normalna. Niti u jednom trenutku nismo osjetili da nam za normalnu vožnju, iz dozu guranja kroz gužvu, nedostaje snage. S time da govorimo o vožnji u Milanu gdje nema “spavanja” na semaforu i gmizanja kroz raskrižje u stilu “ja ću proći, a za one iza mene nije me briga” na što smo navikli kod kuće. Zahvaljujući malenim dimenzijama i krugu okretanja Dacia Spring iznimno je okretna u gradu, a ne treba niti puno prostora za parkiranje. Ovjes je mekan, ali zbog baterija u podnici težište je nisko pa se karoserija ne naginje previše.

Prema normi WLTP s jednim punjenjem električna bi Dacia trebala moći prevaliti 230 kilometara, odnosno 305 kilometara u gradskoj vožnji. Uz nekakav dnevni prosjek od tridesetak kilometara to znači jedno punjenje tjedno. S istosmjernim punjačem od 30 kW baterija se može napuniti do 80 posto za manje od sat vremena. Na Wallboxu od 7,4 kW za potpuno punjenje baterije potrebno je pet sati, a na Wallboxu od 3,7 kW isto traje osam i pol sati. Nema problema, Na kućnoj utičnici potpuno punjenje traje 14 sati.

Već od…
Početna cijena Dacije Spring za inačicu Comfort Electric 45 iznosi 133.333 kn za privatne kupce, a ako poticaji za kupnju električnih automobila ostanu kakvi su bili i prošle godine ta će cijena za sretnike s najbržim prstom biti samo 79.999 kuna! Bogatije opremljena verzija Comfort Plus Electric 45 po cijeni od 139.999 kuna. Za profesionalne kupce i pružatelje usluga dijeljene mobilnosti u ponudi je inačica Business po cijeni od 133.333 kune.

Dacia Spring Cargo
Već na prvi pogled Spring se doima kao izvrsno vozilo za najrazličitije dostavne službe, prije svega u gradu i bližoj okolici, pa stoga ne čudi što već sljedeće godine dolazi i verzija Cargo koja će pripadati u kategoriju N1, dakle gospodarskih vozila za koje je moguće otpisati PDV u potpunosti. Spring Cargo imat će maksimalni obujam teretnog prostora od 1100 litara, uz maksimalnu nosivost od 325 kilograma.
Dacia Spring Electric
Snaga: 33 kW/44 KS od 3000 do 8200 o/min
Moment: 310 Nm od 500 do 2500 o/min
Pogon: na prednje kotače
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 19,1 s
Najviša brzina: 125 km/h
Dimenzije: 3734/1579/1516 mm
Međuosovinski razmak: 2423 mm
Potrošnja (WLTP): 11,9 kWh/100 km
Baterija: 27,4 kWh
Punjenje: 7,4 kW AC, 30 kW DC
Doseg (WLTP): 230 km (305 km u gradu)
Cijena: od 133.333 kune (više informacija na www.dacia.hr)

Provjerite još

Dacia Jogger

Praktična i prostrana Dacia Jogger stiže početkom 2022.

Predstavljena je nova Dacia Jogger, praktični karavan sa sedam sjedala koji će u budućnosti imati …