Opel Combo Life – Dnevni boravak na kotačima

Za one koji prije svega cijene praktičnost i prostranost kod automobila Opel Combo Life odgovara svim zahtjevima, a uz to i sasvim dobro izgleda, udoban je i okretan. Pametnom dosta

Nova generacija Opel Comba možda ima puno zajedničkog s Citroen Berlingom i Peugeot Rifterom, ali isto tako puno manje odaje dojam kombija sa sjedalima, a puno više obiteljskog monovolumena, posebno u verzijama s bogatijim paketima opreme. Razloge tome treba potražiti i u činjenici kako Combo nije nastao kao prvo kao dostavnjak, a onda dobio putničku verziju, već je ovaj put primijenjen suprotan pristup.

Brojne su sličnosti Comba i spomenuta dva brata iz koncerna PSA s kojima dijeli podvozje, ali Opel je vrlo uspješno smjestio svoje prepoznatljivo lice na njega. Ovaj trojac dio je duže suradnje koja je započela prije nego je francuski koncern preuzeo njemačku tvrtku.

Opel Combo u standardnoj verziji ima pet sjedala, ali možete ga dobiti i s još jednim parom sjedala. Drugi red sjedala može biti klupa djeljiva u omjeru 60:40 ili mogu biti tri individualna sjedala. U oba slučaja dobit ćete tri ISOFIX mjesta za dječje sjedalice što će veće obitelji posebno cijeniti. Bez obzira na broj djece, svi će cijeniti bočna klizna vrata s obje strane.  Malo manje praktičan je veliki poklopac prtljažnika koji se otvara prema gore, ali na popisu opcija je i stražnji prozor koji se zasebno otvara i kroz koji je lako ubaciti nekoliko sitnica na brzinu.

Prtljažnik je očekivano ogroman. Osnovni obujam mu je 597 litara, a može narasti čak do 2126 litara. Osim stražnjih sjedala, preklapa se i naslon suvozačkog sjedala što omogućuje prijevoz stvari do čak 3,05 metara dužine. Tako dugačku kutiju u Ikei nemaju. Pored velikog prtljažnika, prostrana unutrašnjost Comba Life nudi čak do 28 različitih pretinaca za odlaganje stvari što uključuje veliki pretinac ispred suvozača, još veći između sjedala, a iznad prtljažnika  također je veliki prostor koji može progutati štošta.

Ponuda motora u novom Combu Life sastoji se od jednog benzinca i tri dizelaša. Benzinski je motor obujma 1,2 litre iz tri cilindra i uz pomoć turbopunjača razvija 110 KS i najveći okreni moment od 205 Nm pri samo 1750 o/min. Dolazi u kombinaciji sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem i tehnologijom start-stop.

Ljubitelji dizelskih motora mogu birati između tri verzije novog 1,5-litrenog motora. Početna verzija razvija 76 KS i najveći okretni moment od 230 Nm. Snažnija verzija razvija 102 KS i 250 Nm. Oba motora dolaze sa petostupanjskim ručnim mjenjačem. Vrhunac ponude je motor od 130 KS s tehnologijom Start/Stop i turbopunjačem s promjenjivom geometrijom turbine. Njegov najveći okreni moment je 300 Nm pri 1750 o/min, a serijski dolazi sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem. Pored toga, Opel Combo Life s tim motorom bit će dostupan i s osmostupanjskim automatskim mjenjačem. Svi motori već su u skladu sa strogim emisijskim standardom Euro 6d-TEMP te su prvi put uzete u obzir stvarne emisije štetnih plinova prilikom vožnje.

U vožnji je Combo Life ugodan i zavidno okretan. Za lakšu vožnju u skučenim prostorima Opel je smislio sustav Flank Guard, u slobodnom prijevodu “čuvar bokova”. Korištenjem 12 senzora oko automobila upozorava vozača na prepreke pored automobila ,slično sustavu pregleda mrtvog kuta. Korisno, posebno uz i bez toga dobru preglednost s visoke vozačke pozicije u Combu.

Novi Opel Combo Life u na naše tržište stiže već u listopadu, kada će biti poznate i cijene i detaljnije specifikacije opreme.

Opel Combo Life 1,5 Diesel
Motor: turbodizelski, 1,5 l, 4 cilindra
Snaga: 96 kW/130 KS pri 3750 o/min
Moment: 300 Nm pri 1750 o/min
Pogon: na prednje kotače
Mjenjač: ručni, 6 stupnjeva
Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 10,6 s
Najviša brzina: 185 km/h
Dimenzije: 4403/1848/1841 mm
Međuosovinski razmak: 2785 mm
Potrošnja (EU): 4,9/4,3/4,5 l/100 km
Emisija CO2: 118 g/km
Cijena: još nije poznata (više informacija na www.opel.hr)