Opel Mokka

Opel Mokka – Šminkerica s punim pokrićem

Opel u ponudi ima dva SUV-a u iznimno popularnom B-segmentu, a dok je Crosslandov glavni adut funkcionalnost i praktičnost, Opel Mokka je namijenjena kupcima koji više drže do stila i elegancije. Ipak, prvo druženje s Mokkom pokazalo je kako ona iza atraktivne vanjštine skriva još puno aduta

Ako vam se možda čini kako autoindustrija pretjeruje u izbacivanju sve više novih modela koji se mogu opisati kao SUV-i ili crossoveri u krivu ste. Kupci ih jednostavno žele i ta želja nikako ne jenjava. To je najviše slučaj u segmentu malih SUV-a i crossovera B-segmenta, od kojeg se očekuje da ove godine ostvari udio od preko 18 posto u prodaji novih automobila u Europi. Stoga nije nimalo čudno što Opel ima dva modela koja se mogu svrstati u tu kategoriju – Crossland i Mokku. Svaki od njih cilja na drukčije kupce. Dok se Crossland ističe funkcionalnošću, Mokka je više “lifestyle urbani crossover”, kako kažu u Opelu.

Ova generacija Mokke, druga po redu, automobil je koji pokazuje novi Opelov dizajnerski smjer. Odlikuje ju smjeli i čisti dizajn koji je najavljen atraktivnim konceptom GT X. Već na prvi pogled jasno je kako je između tog koncepta i serijske Mokke zapravo vrlo malo razlika. Najupečatljiviji detalj je svakako prednji kraj koji obilježava Opel Vizor – relativno ravna ploča u koju su integrirana svjetla i logotip marke. On će u budućnosti u nekom obliku biti na svim novim Opelima, a svoje je mjesto već pronašao i na ranije spomenutom Crosslandu. Prednja i stražnja svjetla standardno su LED, a na popisu opcija su LED matrična svjetla koja Opel već dugo nudi na većini svojih modela.

Atraktivan vanjski izgled nastavlja se i u unutrašnjosti. I za njega Opel ima naziv: Pure Panel. Kao što mu ime kaže, riječ je o čistom dizajnu jednostavnih linija, a središnje mjesto zauzimaju dva digitalna ekrana, jedan ispred vozača, a drugi iznad središnjeg grebena, koji su povezani u jednu cjelinu. Ispod središnjeg ekrana nekoliko je tipki s prečicama do najvažnijih funkcija, a još red ispod su klasične komande klima-uređaja što svakako hvalimo, jer nije zabavno po ekranu infotainmenta tražiti u vožnji takve osnovne opcije.

Iako je Crossland u obitelji zadužen za praktičnost i funkcionalnost to nikako ne znači da Mokka nije prostrana i praktična. Naprotiv. U odnosu na prethodnicu nešto je manja izvana, za 12,4 centimetra, ali putnici imaju otprilike jednaku količinu prostora na raspolaganju. Prtljažnik je manji za samo šest litara i sada nudi 350 litara prostora. Podnica prtljažnika nudi dva nivoa, a kupci električne verzije Mokke ostat će za to uskraćeni jer “donji kat” zauzima baterija.

Kad smo već spomenuli električnu Mokku, treba reći kako je Opelov SUV dostupan i s benzinskim i s dizelskim motorima. Mokka je zasnovana na platformi CMP na kojoj su i Peugeoti 208 i 2008, kao i Opel Corsa. Riječ je o multienergetskoj platformi koja podržava sve vrste pogona, a na taj način omogućuje proizvođaču veliku fleksibilnost u organizaciji proizvodnje i njezinom prilagođavanju zahtjevima tržišta.

Električna Mokka ima jednak pogon kao i električne verzije spomenutih modela. Riječ je o elektromotoru od 136 KS i 260 Nm, a struju crpi iz baterije od 50 kWh. Doseg s jednim punjenjem baterije, prema normi WLTP, iznosi 324 kilometra. Električna Mokka-e serijski dolazi s efikasnom toplinskom pumpom, mogućnosti punjenja s 100 kW na istosmjernom punjaču. Vozaču su na raspolaganju tri načina rada kojima se prilagođavaju snaga, moment, mapa gasa i upravljač. Punu snagu i moment Mokka-e ostvaruje u načinu Sport, način rada Normal nudi 80 kW i 220 Nm, dok je u načinu Eco snaga ograničena na 60 kW, a moment na 180 Nm. Najviša brzina Mokke-e je 150 km/h.

Što se tiče klasičnih motora s unutarnjim izgaranjem, Opel Mokka dolazi s 1,2-litrenim turbobenzincem u verzijama sa 100 i 130 KS, kao i s 1,5-litrenim turbodizelašem od 110 KS. Svi oni serijski dolaze sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, a snažniji je benzinac dostupan i s osmostupanjskim automatskim mjenjačem.

Mokka je i u slučaju benzinskog i u slučaju električnog pogona vrlo dinamična i agilna u vožnji. “Električar” je naravno teži, ali nadoknađuje momentom koji je raspoloživ odmah, a u bržoj vožnji zavojitom cestom od pomoći je i niže težište što je posljedica baterija u donjem dijelu automobila. Volan je precizan i daje zapravo dosta povratnih informacija, pa Mokka u svim verzijama može biri i vrlo zabavan automobil. Naravno, ako ne očekujete neka sportska postignuća.

Prodaja nove Mokke u Hrvatskoj je već započela, a cijene su vrlo konkurentne. Tako početni model sa 100 KS snažnim benzincem i solidnim paketom serijske opreme koji uključuje klima-uređaj, tempomat, digitalne instrumente, električne podizače svih prozora, sustave za prepoznavanje znakova ograničenja brzine, upozorenje na opasnost od sudara i 16-colne kotače stoji 134.881 kunu. Snažniji benzinac kreće s bogatijim paketom opreme Edition, a njegova cijena započinje od 146.381 kunu. Jednako opremljen dizelaš do registracije stoji 155.773 kune. Električna Mokka-e bez državnih poticaja do registracije stoji 246.748 kuna.

Provjerite još

Nova Dacia Spring – “jeftinija, ali ljepša”

Najjeftiniji električni automobil na tržištu doživio je temeljiti redizajn izvana i iznutra, a trebao bi …