Opel Mokka

Opel Mokka – Šminkerica s punim pokrićem

Opel u ponudi ima dva SUV-a u iznimno popularnom B-segmentu, a dok je Crosslandov glavni adut funkcionalnost i praktičnost, Opel Mokka je namijenjena kupcima koji više drže do stila i elegancije. Ipak, prvo druženje s Mokkom pokazalo je kako ona iza atraktivne vanjštine skriva još puno aduta

Ako vam se možda čini kako autoindustrija pretjeruje u izbacivanju sve više novih modela koji se mogu opisati kao SUV-i ili crossoveri u krivu ste. Kupci ih jednostavno žele i ta želja nikako ne jenjava. To je najviše slučaj u segmentu malih SUV-a i crossovera B-segmenta, od kojeg se očekuje da ove godine ostvari udio od preko 18 posto u prodaji novih automobila u Europi. Stoga nije nimalo čudno što Opel ima dva modela koja se mogu svrstati u tu kategoriju – Crossland i Mokku. Svaki od njih cilja na drukčije kupce. Dok se Crossland ističe funkcionalnošću, Mokka je više “lifestyle urbani crossover”, kako kažu u Opelu.

Ova generacija Mokke, druga po redu, automobil je koji pokazuje novi Opelov dizajnerski smjer. Odlikuje ju smjeli i čisti dizajn koji je najavljen atraktivnim konceptom GT X. Već na prvi pogled jasno je kako je između tog koncepta i serijske Mokke zapravo vrlo malo razlika. Najupečatljiviji detalj je svakako prednji kraj koji obilježava Opel Vizor – relativno ravna ploča u koju su integrirana svjetla i logotip marke. On će u budućnosti u nekom obliku biti na svim novim Opelima, a svoje je mjesto već pronašao i na ranije spomenutom Crosslandu. Prednja i stražnja svjetla standardno su LED, a na popisu opcija su LED matrična svjetla koja Opel već dugo nudi na većini svojih modela.

Atraktivan vanjski izgled nastavlja se i u unutrašnjosti. I za njega Opel ima naziv: Pure Panel. Kao što mu ime kaže, riječ je o čistom dizajnu jednostavnih linija, a središnje mjesto zauzimaju dva digitalna ekrana, jedan ispred vozača, a drugi iznad središnjeg grebena, koji su povezani u jednu cjelinu. Ispod središnjeg ekrana nekoliko je tipki s prečicama do najvažnijih funkcija, a još red ispod su klasične komande klima-uređaja što svakako hvalimo, jer nije zabavno po ekranu infotainmenta tražiti u vožnji takve osnovne opcije.

Iako je Crossland u obitelji zadužen za praktičnost i funkcionalnost to nikako ne znači da Mokka nije prostrana i praktična. Naprotiv. U odnosu na prethodnicu nešto je manja izvana, za 12,4 centimetra, ali putnici imaju otprilike jednaku količinu prostora na raspolaganju. Prtljažnik je manji za samo šest litara i sada nudi 350 litara prostora. Podnica prtljažnika nudi dva nivoa, a kupci električne verzije Mokke ostat će za to uskraćeni jer “donji kat” zauzima baterija.

Kad smo već spomenuli električnu Mokku, treba reći kako je Opelov SUV dostupan i s benzinskim i s dizelskim motorima. Mokka je zasnovana na platformi CMP na kojoj su i Peugeoti 208 i 2008, kao i Opel Corsa. Riječ je o multienergetskoj platformi koja podržava sve vrste pogona, a na taj način omogućuje proizvođaču veliku fleksibilnost u organizaciji proizvodnje i njezinom prilagođavanju zahtjevima tržišta.

Električna Mokka ima jednak pogon kao i električne verzije spomenutih modela. Riječ je o elektromotoru od 136 KS i 260 Nm, a struju crpi iz baterije od 50 kWh. Doseg s jednim punjenjem baterije, prema normi WLTP, iznosi 324 kilometra. Električna Mokka-e serijski dolazi s efikasnom toplinskom pumpom, mogućnosti punjenja s 100 kW na istosmjernom punjaču. Vozaču su na raspolaganju tri načina rada kojima se prilagođavaju snaga, moment, mapa gasa i upravljač. Punu snagu i moment Mokka-e ostvaruje u načinu Sport, način rada Normal nudi 80 kW i 220 Nm, dok je u načinu Eco snaga ograničena na 60 kW, a moment na 180 Nm. Najviša brzina Mokke-e je 150 km/h.

Što se tiče klasičnih motora s unutarnjim izgaranjem, Opel Mokka dolazi s 1,2-litrenim turbobenzincem u verzijama sa 100 i 130 KS, kao i s 1,5-litrenim turbodizelašem od 110 KS. Svi oni serijski dolaze sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem, a snažniji je benzinac dostupan i s osmostupanjskim automatskim mjenjačem.

Mokka je i u slučaju benzinskog i u slučaju električnog pogona vrlo dinamična i agilna u vožnji. “Električar” je naravno teži, ali nadoknađuje momentom koji je raspoloživ odmah, a u bržoj vožnji zavojitom cestom od pomoći je i niže težište što je posljedica baterija u donjem dijelu automobila. Volan je precizan i daje zapravo dosta povratnih informacija, pa Mokka u svim verzijama može biri i vrlo zabavan automobil. Naravno, ako ne očekujete neka sportska postignuća.

Prodaja nove Mokke u Hrvatskoj je već započela, a cijene su vrlo konkurentne. Tako početni model sa 100 KS snažnim benzincem i solidnim paketom serijske opreme koji uključuje klima-uređaj, tempomat, digitalne instrumente, električne podizače svih prozora, sustave za prepoznavanje znakova ograničenja brzine, upozorenje na opasnost od sudara i 16-colne kotače stoji 134.881 kunu. Snažniji benzinac kreće s bogatijim paketom opreme Edition, a njegova cijena započinje od 146.381 kunu. Jednako opremljen dizelaš do registracije stoji 155.773 kune. Električna Mokka-e bez državnih poticaja do registracije stoji 246.748 kuna.

Provjerite još

Renault Sport

Renault Sport (ponovo) postaje Alpine

Desetljećima je Renault Sport bio pojam za sve brze Renaulte, ali ta era dolazi kraju …