DeLorean

Što bi bilo da DeLorean nije propao?

Nakon što je nedavno predstavio novi model, DeLorean se pozabavio stvaranjem alternativne prošlosti u kojoj tvrtka nikad nije propala, nego je smišljala nove modele sve do danas

Tvrtka koja je ranije ove godine predstavila DeLorean Alpha5 nije direktan nasljednik originalne DeLorean Motor Company koja ja bankrotirala 1982. Službeno se današnji DeLorean zove DeLorean Motors Reimagined, iako se tvrtka profilira kao diraktan nasljednik one koja je predstavila DMC-12, automobil koji se proslavio u filmovima iz serijala Povratak u budućnost. DeLorean Motors Reimagined osnovana je 1995. I u startu je nudila servis za DMC-12.

Sada je ova tvrtka napravila zanimljiv pregled prošlosti koja se nikad nije dogodila. Kroz skice i računalne crteže prikazuju kako je mogla izgledati povijest da DMC nije 1982. bankrotirao, već da je nastavio razvijati nove modele, sve do modela Alpha5.

DeLorean DMC-24

Priča započinje DeLoreanom Alpha, odnosno DMC-24, koji isto tako nema neke veze s aktualnom tvrtkom, jer riječ je stvarnom konceptu koji je za onaj „pravi” DMC razvio Italdesign. DMC-24 zapravo je četverovratna izvedenica DMC-12 s dva para podiznih vrata.

Alpha2

Prvi “vlastiti” model iz nepostojeće povijesti novi DeLorean smješta u 1993. i naziva Alpha2. Priča kaže kako je nakon tri godine razvoja na tržište 1996. stigao sportski roadster. Jedini problem je što su, vjerojatno mlađahni, dizajneri napravili auto koji se baš ne uklapa u ono čega se sjećamo iz devedesetih godina prošlog stoljeća…

Zamišljena povijest nastavlja se 2006. modelom Alpha3, prvim DeLoreanovim potpuno električnim automobilom, čije se prve skice pojavljuju tri godine ranije. Alpha3 je dugački luksuzni automobil koji, kao i DMC-24 ima dva para podiznih vrata.

Alpha3

U alternativnoj stvarnosti 2013. je bila godina u kojoj je DeLorean predstavio električni SUV s podiznim vratima, a koji je svoj prvotno zamišljen kao modularni pick-up. Riječ je o velikom SUV-u za sedam do osam putnika, koji struju za elektromotor(e) dobiva iz vodikovih ćelija goriva.

Alpha 4

I tako polako dolazimo u sadašnjost i stvarni svijet u kojem nastaje Alpha5, električni sportaš o kojem se zapravo malo zna jer svi podaci koji su dosad objavljeni dolaze napomenu kako je riječ o procijenjenim vrijednostima. Zapravo je i Alpha5 još uvijek više u mašti i na slikama nego u stvarnosti.

Provjerite još

DeLorean Alpha5

DeLorean Alpha5 nasljednik je legendarnog DMC-12

DeLorean se vratio. Ponovno rođeni proizvođač predstavio je model Alpha5, prvi novi automobil nakon DMC-12. …